Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Regne Unit: La concessió a Assange del permís per apel·lar, una “bona notícia” per als qui defensen la llibertat de premsa

© David Levenson/Getty Images

Davant la decisió del Tribunal Superior de concedir a Julian Assange permís per a presentar recurs contra la seva extradició als Estats Units, Simon Crowther, assessor jurídic d'Amnistia Internacional, ha manifestat:

“La decisió del Tribunal Superior és una inusual bona notícia per a Julian Assange i totes les persones que defensen la llibertat de premsa. Amnistia Internacional considera que, de ser extradit als Estats Units, Assange correria perill de patir abusos greus, com ara aïllament prolongat, la qual cosa violaria la prohibició de tortura i altres maltractaments.

L'intent continuat dels Estats Units de jutjar Assange posa en perill la llibertat de premsa a tot el món i ridiculitza les obligacions dels Estats Units en virtut del dret internacional i el seu compromís declarat amb la llibertat d'expressió. En intentar empresonar-lo, els Estats Units està enviant el missatge inequívoc que no respecta en absolut la llibertat d'expressió, així com l'advertiment a periodistes i editors de tot arreu que també es podria actuar contra ells per rebre i publicar material classificat, encara que fer-ho fos d'interès públic.

Mentre continua la lluita davant els tribunals britànics, demanem als Estats Units que posi fi d'una vegada per sempre als seus vergonyosos intents i retiri tots els càrrecs contra Assange. D'aquesta manera, el procés se suspendria immediatament al Regne Unit i Julian Assange quedaria en llibertat. Assange ja ha passat cinc anys empresonat al Regne Unit, gran part d'aquests de manera arbitrària.”

Informació complementària

El 20 de maig, el Tribunal Superior de Londres ha anunciat la seva decisió de concedir a Julian Assange permís per a presentar recurs contra la seva extradició als Estats Units. L'anunci ve precedit de la presentació de noves garanties diplomàtiques per part de les autoritats nord-americanes, després d'una vista celebrada els dies 20 i 21 de febrer.

Amnistia Internacional reitera els seus motius de preocupació pel risc que corre Assange de patir greus violacions de drets humans en cas de ser extradit als Estats Units i adverteix del profund “efecte dissuasiu” per a la llibertat de premsa a tot el món.