Actuem pels drets humans a tot el món

Regne Unit: La cancel·lació del vol a Ruanda hauria d'haver estat el moment d'abandonar la política "cruel i vergonyosa"

© AP Photo/Alastair Grant

Davant la cancel·lació la passada nit del vol que havia de transportar sol·licitants d'asil del Regne Unit a Ruanda, Sacha Deshmukh, director executiu d'Amnistia Internacional Regne Unit, ha declarat:

"La cancel·lació del vol programat per a la passada nit hauria d'haver estat el moment en què el govern abandonés aquesta política cruel, però lamentablement no sembla que sigui així. No hem d'oblidar que les persones que anaven a ser expulsades a Ruanda la passada nit no han fet una altra cosa que exercir el seu dret a sol·licitar asil al Regne Unit".

"Tot aquest programa mal concebut és una repetició desesperada i deplorable d'un acord semblant aconseguit per Israel i després cancel·lat, en virtut del qual aquest país també va programar l'expulsió de persones refugiades i sol·licitants d'asil a Ruanda".

"La calamitosa política sobre Ruanda constitueix un abandonament clar i vergonyós de la responsabilitat del Regne Unit en virtut de la Convenció sobre l'Estatut dels Refugiats".

"És un espectacle vergonyós: el govern destrueix el sistema d'asil i exposa persones vulnerables a un suplici intolerable".