Actuem pels drets humans a tot el món

Regne Unit / EUA: L'aprovació de la ministra de l'Interior del Regne Unit per extradir Assange als EUA el posa en perill

En resposta a la notícia que la ministra de l'Interior de Regne Unit, Priti Patel, ha aprovat l'extradició de Julian Assange als Estats Units, on s'enfronta a càrrecs en virtut de la Llei Espionatge, Agnès Callamard, secretària general d'Amnistia Internacional, ha manifestat:

"Permetre l'extradició de Julian Assange als Estats Units el posa en gran perill i envia un missatge dissuasori als qui exerceixen el periodisme a tot el món".

“Demanem al Regne Unit que s'abstingui d'extradir Julian Assange, que els Estats Units retirin tots els càrrecs i que se'l posi en llibertat

Agnès Callamard, Amnistia Internacional

"En cas que es dugui a terme l'extradició, a Amnistia Internacional li preocupa enormement el gran risc que corre Assange de ser reclòs en règim d'aïllament prolongat, pràctica que infringiria la prohibició de la tortura i altres maltractaments. Les garanties diplomàtiques ofertes pels Estats Units que Assange no serà sotmès a reclusió en règim d'aïllament no poden acceptar-se sense més, tenint en compte l'historial previ".

"Demanem al Regne Unit que s'abstingui d'extradir Julian Assange, que els Estats Units retirin els càrrecs i que se'l posi en llibertat".

És probable que Julian Assange presenti un nou recurs contra l'extradició al·legant motius diferents a la vulneració del seu dret a la llibertat d'expressió.