Actuem pels drets humans a tot el món

Regne Unit: El trasllat de refugiats a Ruanda és un "abandonament vergonyós" de responsabilitats de drets humans

© AP Photo/Alastair Grant

Davant la notícia que és probable que el primer vol de persones sol·licitants d'asil surti del Regne Unit amb destinació a Ruanda a última hora de matí, en el marc del molt controvertit acord del govern amb el país centrafricà, Sacha Deshmukh, director executiu d'Amnistia Internacional Regne Unit, ha afirmat:

"L'expulsió de persones sol·licitants d'asil a Ruanda -un país que té plantejats els seus propis desafiaments en matèria d'asil i drets humans- és irresponsable, cruel i l'inici d'un desastre".

"Es tracta d'una repetició desesperada i deplorable de l'acord aconseguit per Israel, i després cancel·lat, en virtut del qual aquest país va programar l'expulsió de persones refugiades i sol·licitants d'asil a Ruanda".

"Repetir el desastrós programa d'Israel constitueix un abandonament clar i vergonyós de la responsabilitat del Regne Unit amb les persones refugiades en virtut de la Convenció sobre els Refugiats".

"El govern del Regne Unit està tan allunyat de la realitat i manca fins a tal punt d'humanitat que no només destrueix el sistema d'asil sinó també les vides de les persones".

"Instem encaridament al govern a reconsiderar aquest pla desastrós".