Actuem pels drets humans a tot el món

Qatar: La FIFA amenaça amb sancions a jugadors si porten un braçalet a favor de la comunitat LGBTI

Photo by David Ramos/Getty Images

Davant les amenaces de la FIFA de sancionar els jugadors que planejaven lluir els braçalets “One Love” per mostrar el seu suport a la comunitat LGBTI, Steve Cockburn, director de Justícia Econòmica i Social d'Amnistia Internacional, ha manifestat:
 

“Les amenaces d'última hora de sancionar als jugadors que portin missatges de suport als drets humans i la igualtat són l'exemple més recent que la FIFA no respecta plenament els seus propis valors i obligacions. L'esport no viu en una bombolla, i aquestes són qüestions sobre les quals la FIFA hauria de donar exemple, no pas exercir la repressió.
 
Fa temps que haurien d'haver-se aconseguit acords sobre els braçalets i una major protecció per a la comunitat LGBTI a Qatar.
 
Aplaudim la valentia dels jugadors i equips que han alçat la veu sobre els drets humans i esperem que continuïn fent-ho. Aficionats, jugadors i associacions de futbol poden ser un vehicle per a promoure els drets humans, i la FIFA ha de fer cas a aquestes crides com més aviat millor. No només ha de promoure missatges d'igualtat sinó que, a més, ha d'actuar proactivament per garantir la protecció de les persones LGBTI.
 
I no ens oblidem dels treballadors migrants que van fer possible aquest campionat. Han de ser plenament indemnitzats pels abusos indescriptibles que van patir".