Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Qatar: La FIFA amenaça amb sancions a jugadors si porten un braçalet a favor de la comunitat LGBTI

Photo by David Ramos/Getty Images

Davant les amenaces de la FIFA de sancionar els jugadors que planejaven lluir els braçalets “One Love” per mostrar el seu suport a la comunitat LGBTI, Steve Cockburn, director de Justícia Econòmica i Social d'Amnistia Internacional, ha manifestat:
 

“Les amenaces d'última hora de sancionar als jugadors que portin missatges de suport als drets humans i la igualtat són l'exemple més recent que la FIFA no respecta plenament els seus propis valors i obligacions. L'esport no viu en una bombolla, i aquestes són qüestions sobre les quals la FIFA hauria de donar exemple, no pas exercir la repressió.
 
Fa temps que haurien d'haver-se aconseguit acords sobre els braçalets i una major protecció per a la comunitat LGBTI a Qatar.
 
Aplaudim la valentia dels jugadors i equips que han alçat la veu sobre els drets humans i esperem que continuïn fent-ho. Aficionats, jugadors i associacions de futbol poden ser un vehicle per a promoure els drets humans, i la FIFA ha de fer cas a aquestes crides com més aviat millor. No només ha de promoure missatges d'igualtat sinó que, a més, ha d'actuar proactivament per garantir la protecció de les persones LGBTI.
 
I no ens oblidem dels treballadors migrants que van fer possible aquest campionat. Han de ser plenament indemnitzats pels abusos indescriptibles que van patir".>