Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Qatar: el Mundial recapta 1.000 milions de dòlars més, però la FIFA continua ignorant les reclamacions d'indemnització a treballadors migrants

© ODD ANDERSEN/AFP via Getty Images.

Davant els comentaris realitzats avui pel president de la FIFA Gianni Infantino que l'organització ha obtingut uns guanys rècord de la Copa Mundial de Qatar, Steve Cockburn, director de Justícia Econòmica i Social d'Amnistia Internacional, ha afirmat:

“Gianni Infantino ha anunciat que la FIFA ha ingressat 7.500 milions de dòlars estatunidencs per la celebració de la Copa Mundial 2022, més de 1.000 milions més del que es va preveure inicialment. També ha pronosticat que la FIFA guanyarà més d’11.000 milions de dòlars en els pròxims 4 anys.

Tot i això, no ha ofert res nou al gran nombre de treballadors i treballadores i les seves famílies als qui es continua negant una indemnització pels salaris robats i les vides perdudes.

Els treballadors i treballadores migrants que han fet possible aquesta Copa Mundial han contribuït en l’extraordinari increment de la riquesa de la FIFA. La FIFA té la clara responsabilitat d'indemnitzar-los per les seves pèrdues.

En canvi, continuen fent cas omís a les peticions de justícia d'aquestes persones. El nou Fons de Llegat proposat per l'organització ha de garantir una reparació a totes les persones que han fet possible aquest campionat, així com a les famílies dels qui han perdut éssers estimats com a resultat.”