Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Unió Europea: el nou Pacte sobre Migració, concebut per aixecar murs i reforçar les tanques

Guardacostes libis escorten una barca amb migrants © TURKIA MAHMUD TURKIA/AFP/Getty Image

En resposta al recentment desvetllat Pacte sobre Migració de la Comissió Europea, Eve Geddie, directora d'Incidència davant la UE de l'Amnistia Internacional, ha declarat:

"Presentat com un nou començament, aquest pacte està, en realitat, concebut per elevar els murs i reforçar les tanques. En lloc d'oferir un nou enfocament per facilitar que la gent arribi a un lloc segur, sembla ser un intent de donar un nou nom a un sistema que porta anys fracassant, amb terribles conseqüències".

"Aquest pacte no farà res per alleujar el patiment de milers de persones atrapades en camps a les illes gregues, o en centres de detenció de Líbia. Tampoc proporcionarà el suport necessari als països on  primer arriben les persones migrants".

"Per bé que el compromís de vigilar els abusos comesos a les fronteres és una mesura ben rebuda, no compensa el fet que el Pacte converteix la detenció en la norma i es basa en la dissuasió, el confinament en camps i la cooperació amb governs que cometen abusos".

"Els qui prenen les decisions a Europa ara han de millorar aquestes propostes invertint en la dignitat i la protecció de les persones. Han d'elaborar un pla ambiciós per establir vies segures i legals, i garantir un enfocament humà i sostenible dissenyat per durar".