Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

L'oficina d'Amnistia Internacional Israel rep amenaces de mort

"Les autoritats israelianes han d'investigar amb urgència les amenaces de mort a tres organitzacions de la societat civil, inclosa la Secció Israeliana d'Amnistia Internacional a Tel Aviv", ha declarat avui el Secretariat Internacional de l'organització.

Ahir a la nit persones desconegudes van pintar amenaces de mort a l'exterior de les oficines d'Amnistia Internacional Israel i d'ASSAF, una organització que treballa per ajudar persones refugiades i sol·licitants d'asil a Israel. Alhora, van deixar una capsa amb amenaces de mort i un ratolí mort a l'entrada del Centre d'Activitat per a Nens i Nenes Elifelet, per a persones refugiades.

"Aquests són actes deplorables adreçats a organitzacions de la societat civil que treballen pels drets humans. Les autoritats israelianes haurien d'adoptar una postura enèrgica condemnant públicament aquests actes i deixant clar que no toleraran atacs contra ONG", ha afirmat Philip Luther, director d'Investigació i Treball d'Incidència d'Amnistia Internacional per al Pròxim Orient i el Nord d'Àfrica.

"Les autoritats israelianes han de prendre mesures per garantir que es protegeixen efectivament les persones que defensen els drets humans i les organitzacions de la societat civil en general, i que poden fer la seva feina sense patir amenaces, intimidació ni fustigació. Tots els atacs contra els qui defensen els drets humans han de ser investigats sense dilació i els seus responsables, portats davant la justícia".

En els darrers anys, s'ha deteriorat amb rapidesa el clima per als defensors i defensores dels drets humans a Israel i als Territoris Palestins Ocupats. Les autoritats israelianes han pres mesures per restringir indegudament els drets a la llibertat d'expressió i d'associació a Israel, on intimiden qui defensen els drets humans i critiquen el govern i introdueixen lleis per silenciar la dissidència.