Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

L'agenda antiterrorista de la UE, una bola d'enderroc contra drets fonamentals

En resposta a l'agenda antiterrorista de la UE anunciada avui per la Comissió Europea com a part del paquet de mesures per a una Unió de la Seguretat, Eve Geddie, directora de l'Oficina d'Amnistia Internacional davant les Institucions Europees, ha declarat:

"Aquesta proposta es basa en una premissa fallida. Sosté falsament que el preu que hem de pagar per a la nostra seguretat és el de més vigilància i més restriccions de la nostra llibertat d'expressió, però els nostres drets humans guanyen importància en moments de crisi, no la perden. L'agenda llança una bola d'enderroc contra els nostres drets, focalitzant-se orgullosament en el xifrat i en l'ampliació de la vigilància, fins i tot mitjançant la utilització de drons en espais públics".

"Aquesta proposta no fa cap temptativa d'ocultar la seva intenció d'augmentar la inversió en tecnologies per predir "conductes anormals o desviades i riscos de radicalització". És un error pensar que aquestes tecnologies són neutrals. Sabem que sovint van adreçades contra persones de determinats grups racials, religiosos i ètnics. Aquest establiment de perfils, igual que tantes altres mesures antiterroristes, afecta de forma discriminatòria principalment a la població musulmana, o a la qual es considera musulmana".

"Moltes d'aquestes mesures amenacen amb violar la llibertat d'expressió, especialment atacant l'activitat online, inclòs el discurs no violent. La UE ha de garantir que es protegeixen totes les formes legals d'expressió, inclosos els discursos controvertits o ofensius".

"Posar en perill els drets humans i estigmatitzar als grups minoritaris no augmentarà la nostra seguretat, només avivarà les divisions".