Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

La resolució de l'ONU ha d'aplanar el camí per a un alto el foc durador que alleugi el patiment massiu de Gaza

© AFP via Getty Images

En resposta a l'adopció pel Consell de Seguretat de l'ONU d'una resolució en la qual es demana “un alto el foc immediat durant el mes de Ramadà […] que condueixi a un alto el foc sostenible i durador”, així com l'alliberament urgent i incondicional dels ostatges i una facilitat més gran d'accés de l'ajuda humanitària al territori de Gaza, la secretària general d'Amnistia Internacional, Agnès Callamard, ha declarat:

“Aquesta resolució hauria d'haver-se adoptat fa molt temps, però per a alleujar realment la càrrega que suporta la població civil i abordar la devastació i el sofriment que pateix Gaza a escala massiva, és vital que s'apliqui immediatament i que condueixi a un alto-el-foc durador.

No hi ha ni un minut a perdre. Les autoritats israelianes han d'aturar immediatament la seva brutal campanya de bombardejos sobre Gaza i facilitar el lliurament d'ajuda humanitària.

Agnès Callamard, Amnistía Internacional

 

“No hi ha un minut a perdre. Les autoritats israelianes han de detenir immediatament la seva brutal campanya de bombardejos sobre Gaza i facilitar el lliurament d'ajuda humanitària. Alhora, Israel i Hamàs i altres grups armats han de treballar per a garantir que l'alto el foc sigui durador. Cal que es deixi immediatament en llibertat totes les persones civils capturades com a ostatges. També han de quedar en llibertat totes les persones palestines arbitràriament recloses en presons israelianes, entre les quals civils de Gaza.

La població palestina de Gaza està exposada a un genocidi; més de 32.000 persones han perdut la vida; nens i nenes moren de fam enmig d'una imminent fam provocada per Israel i vastes extensions de la Franja han passat a ser inhabitables a causa de la brutal campanya israeliana de bombardejos".

“Aquesta resolució ha d'anar acompanyada d'un gir en termes de pressió política, la qual cosa inclou un embargament d'armes immediat i exhaustiu, que condueixi a un cessament permanent de les hostilitats i doni lloc a un canvi a llarg termini en l'esgarrifosa situació que es viu sobre el terreny a Gaza.

“Al llarg de les últimes setmanes, les votacions del Consell de Seguretat de l'ONU s'han convertit en una farsa política amb tràgiques conseqüències per a la població civil, ja que els membres permanents del Consell, inclosos els Estats Units i Rússia, han abusat del seu dret de veto per a bloquejar projectes de resolució en rivalitat. La comunitat internacional ha de deixar de banda el joc polític i donar prioritat a salvar vides, garantint que aquesta resolució aplani el camí per a un alto el foc sostingut.

“Per part seva, els Estats Units, que fins ara han vetat tres resolucions que exigien un alto el foc immediat, ha de suspendre les transferències d'armes a Israel i utilitzar la seva condició d'aliat clau d'Israel per aconseguir que aquest país accepti un alto el foc sostingut i permeti l'accés sense restriccions d'ajuda humanitària a Gaza”.