Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Israel: tribunal rebutja que es revoqui la llicència d'exportació del fabricant de programari espia NSO Group

Un tribunal de districte de Tel Aviv ha rebutjat avui una iniciativa, amb suport d'Amnistia Internacional, perquè s'obligui al Ministeri de Defensa israeliana a revocar la llicència d'exportació del fabricador de programari espia NSO Group.

Danna Ingleton, codirectora en funcions d'Amnesty Tech, ha afirmat:

"La resolució d'avui és lamentable, i un cruel revés per a totes les persones a qui NSO Group posa en perill a tot el món quan ven els seus productes a coneguts perpetradors d'abusos contra els drets humans. Just quan hauria d'obligar-se NSO Group i el Ministeri de la Defensa israeliana a retre comptes de les seves pràctiques, és deplorable que el tribunal no ho hagi fet".

NSO Group continua beneficiant-se d'abusos contra els drets humans amb impunitat. La resolució judicial contradiu infinitat de proves que indiquen que el programari espia de NSO Group s'està utilitzant per actuar contra persones que defensen els drets humans, des de l'Aràbia Saudita fins a Mèxic, inclòs el cas que ens ocupa: les actuacions contra una persona del personal d'Amnistia. Seguirem fent tot el possible per impedir que el programari espia de NSO Group s'utilitzi per cometre abusos contra els drets humans.

Mentre no hi hagi transparència sobre les pràctiques empresarials de NSO Group, així com garanties que el procés de concessió de llicències d'exportació del Ministeri de Defensa israeliana s'até a les normes i pràctiques internacionals, els productes de l'empresa seguiran facilitant la persecució d'activistes i la repressió de drets humans.

Informació complementària

L'acció judicial va ser impulsda per membres i simpatitzants d'Amnistia Internacional Israel, entre altres, després que sortissin a la llum proves de l'ús de tecnologies de programari espia "principalment Pegasus" per actuar contra un membre del personal d'Amnistia Internacional, així com nombrosos periodistes i activistes de països com el Marroc, Aràbia Saudita, Mèxic i Unió dels Emirats Àrabs.

Amnistia Internacional ofereix el seu suport a aquesta acció judicial en el marc d'un projecte amb l'Institut Bernstein de Drets Humans i el Centre de Drets Humans i Justícia Global de la Facultat de Dret de la Universitat de Nova York.