Actuem pels drets humans a tot el món

Israel / TPO: Més d'un milió de firmes donen suport a la petició d'Amnistia per reclamar un alto el foc que posi fi al patiment de la població civil

Població palestina evacua una zona bombardejada per Israel a la ciutat de Gaza el 9 d'octubre de 2023. © MAHMUD HAMS/AFP via Getty Images

Més d'un milió de persones de tot el món han signat una petició d'Amnistia Internacional que reclama un alto-el-foc immediat que posi fi a l'escalada sense precedents de les hostilitats a Gaza i Israel des del 7 d'octubre de 2023. Com a resposta, Erika Guevara Rosas, directora general de Recerca, Incidència, Política i Campanyes d'Amnistia Internacional, ha declarat:

“El món observa amb horror com cada dia més i més civils perden la vida en els implacables bombardejos i operacions terrestres d'Israel, i com es desenvolupa una catàstrofe humanitària sense precedents, causada per l'home, en la Franja de Gaza ocupada. En les últimes quatre setmanes han mort a Gaza més de 10.800 persones palestines, entre elles almenys 4.200 nens i nenes. A Israel han mort almenys 1.400 persones, i més de 200, entre les quals 33 nens i nenes, van ser preses com a ostatges per Hamàs i altres grups armats el 7 d'octubre".

“L'enduriment encara més gran del bloqueig il·legal de Gaza per part d'Israel ha deixat 2 milions de persones sense accés a aigua potable, aliments, subministraments mèdics i combustible, i ha provocat el col·lapse del sistema sanitari en un moment en què la xifra de persones ferides supera les 25.000. Almenys 1,5 milions de gazians han hagut de desplaçar-se forçadament de casa seva a causa dels atacs i de les ordres de l'exèrcit israelià que es traslladessin al sud de la Franja.”

Centenars de milers de persones continuen protestant a tot el món per reclamar un alto el fuego, però la comunitat internacional no ha escoltat les seves crides mentre les parts enfrontades segueixen mostrant un menyspreu cruel per les vides civils

Erika Guevara Rosas, Amnistía Internacional

“Indignat pels estralls causats a la població civil, un cor global de membres i simpatitzants d'Amnistia Internacional demana que es protegeixi tota la població civil en perill signant la nostra petició per a reclamar un alto-el-foc immediat acatat per totes les parts en el conflicte. Centenars de milers de persones continuen protestant a tot el món per a reclamar un alto-el-foc, però la comunitat internacional no ha escoltat les seves crides mentre les parts enfrontades continuen mostrant un menyspreu cruel per les vides civils".

Les autoritats israelianes continuen deshumanitzant en la seva retòrica la població palestina mentre les forces d'Israel bombardegen camps de refugiats densament poblats, escoles gestionades per l'ONU, forns, mesquites, esglésies, carreteres i llars civils, aniquilant a famílies senceres. Els ostatges civils presos per Hamàs i altres grups armats a Gaza segueixen en perill, i el continu llançament indiscriminat de coets cap a Israel posa en risc a la població civil.

“Durant més d'un mes, la comunitat internacional ha eludit actuar davant els esgarrifosos nivells de vessament de sang de civils, destrucció i patiment humà inimaginable a Gaza. Aquesta inacció és una vergonyosa taca per a la humanitat. Al contrari, alguns Estats continuen proporcionant a les parts del conflicte armes utilitzades en violacions flagrants de drets humans".

“L'única manera d'evitar més pèrdues de vides civils i permetre que l'ajuda vital arribi a qui la necessita desesperadament a Gaza és que els Estats actuïn ja per a reclamar un alto-el-foc immediat respectat per totes les parts del conflicte de la Franja de Gaza ocupada. Un alto-el-foc ta,bé oferirà oportunitats per a aconseguir l'alliberament d'ostatges i dur a terme investigacions internacionals independents sobre els crims de guerra comesos per totes les parts, amb l'objectiu d'abordar la llarga impunitat. En última instància, per a posar fi al cercle d'horrors recurrents són essencials la justícia i la reparació per a totes les víctimes i el desmantellament de l'arrelat sistema d'apartheid implantat per Israel contra la població palestina".

Informació complementària

Amnistia Internacional ha documentat proves de violacions del dret internacional, crims de guerra inclosos, comeses per totes les parts en conflicte. Israel ha respost als terribles atacs llançats per Hamàs i altres grups armats el 7 d'octubre amb una devastadora campanya de bombardejos a Gaza, inclosos atacs indiscriminats il·legítims, i intensificant el bloqueig il·legal de Gaza, que ja s'allarga 16 anys.