Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Iran: judici a una periodista i defensora dels drets humans

Shiva Nazar Ahari © Particular

Una periodista i defensora dels drets humans iranià que serà jutjada demà per un seguit de càrrecs ha de quedar immediatament en llibertat incondicional, ha declarat avui Amnistia Internacional.

Shiva Nazar Ahari, membre de l'organització iraniana Comitè de Reporters pels Drets Humans, porta detinguda des del 20 de desembre de 2009.

Pel que sembla, contra Shiva Nazar Ahari es presenten tres càrrecs vagament formulats: "reunió i connivència per delinquir", "propaganda contra l'Estat" i mohabereh (enemistat contra Déu) per l'exercici de la seva professió i pel seu activisme. El seu advocat no ha rebut notificació oficial per escrit dels càrrecs.

"Aquests càrrecs vagament formulats no constitueixen cap delicte comú recognoscible. Les autoritats iranianes han de posar en llibertat immediatament Shiva Nazar Ahari i retirar els càrrecs presentats contra ella únicament per exercir pacíficament els drets a la llibertat d'expressió i associació"
, ha explicat Philip Luther, director adjunt del Programa Regional per a l'Orient Mitjà i el Nord d'Àfrica d'Amnistia Internacional.

"Aquest judici sembla ser més un intent per part de les forces de seguretat iranianes de justificar que continuï la repressió de la dissidència i dels defensors dels drets humans que un veritable procés perquè la justícia surti a la llum".

L'advocat de Shiva Nazar Ahari, Mohammad Sharif, ha explicat avui a Amnistia Internacional que no li han permès recórrer contra la detenció de la seva clienta i que només ha pogut tenir una entrevista cara a cara amb ella per preparar el cas.

"No permetre que Shiva Nazar Ahari accedeixi regularment al seu advocat o als seus familiars no només augmenta dràsticament les possibilitats que sigui víctima de tortura i altres maltractaments, sinó que també menyscaba la integritat i l'equitat de tot el judici", ha afirmat Philip Luther.

La mare de Shiva Nazar Ahari ha explicat a Amnistia Internacional que li preocupava que el judici de dissabte no fos just, afegint que tant ella com el seu marit esperaven poder assistir-hi, ja que el jutge havia declarat que seria una audiència pública.