Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

L'oficina d'Amnistia Internacional a l'Índia suspèn la seva activitat per l'assetjament del govern

© Daniel Berehulak via Getty Images

Davant la mesura de congelar els comptes bancaris d'Amnistia Internacional Índia adoptada per la Direcció d'Aplicació de la Llei, òrgan investigador del govern indi, Julie Verhaar, secretària general en funcions d'Amnistia Internacional, ha manifestat:

"És una mesura lamentable i atroç per part del govern indi, que ens obliga a interrompre ara com ara el treball fonamental d'Amnistia Internacional Índia en defensa dels drets humans. Però això no vol dir que hagi conclòs el nostre ferm compromís amb la lluita pels drets humans en aquest país. Treballarem amb resolució per determinar la manera que Amnistia pugui seguir exercint el seu paper dins del moviment de drets humans a l'Índia en els propers anys".

Amnistia Internacional està molt orgullosa del treball essencial exercit pels seus excel·lents companys l'Índia (malgrat els riscos que han afrontat), inclosos les seves inequívoques crides al fet que les autoritats retin comptes per la seva actuació en els disturbis de Delhi i a Jammu i Caixmir, i el seu treball sobre la violència de gènere.

El personal d'Amnistia Internacional Índia ha demostrat una gran dignitat davant la campanya concertada i cruel de desprestigi basada en denúncies falses, les batudes practicades per diversos òrgans investigadors, les filtracions malicioses als mitjans de comunicació i els actes d'intimidació que ha sofert sense que existeixin indicis d'irregularitats amb un bri de versemblança. No s'ha infringit cap llei.

És molt trist que un país de la importància de l'Índia -potència mundial emergent, membre del Consell de Drets Humans de l'ONU, amb una Constitució compromesa amb els drets humans i els moviments nacionals de drets humans de la qual han influït a tot el món- pretengui amb tanta poca vergonya silenciar els qui reclamen justícia i rendició de comptes. Un gran nombre de companys i companyes han perdut la seva feina aquesta setmana a causa de les mesures adoptades pel govern indi, però buscarem la forma de seguir donant-los suport mentre continuem demanant al govern que posi fi a aquesta vergonyosa repressió dels qui defensen els drets humans de la població índia".