Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

G7 / vacunes: Distribuir mil milions de dosis als països empobrits és una gota en l'oceà

Getty Images

Davant l'anunci avui que els països del G7 tenen previst comprometre's a  proporcionar mil milions de dosis de vacuna contra la COVID-19 mitjançant la distribució i finançament de dosi, Agnès Callamard, secretària general d'Amnistia Internacional, ha declarat:

"Comprometre's a proporcionar mil milions de dosis és una gota en l'oceà i no s'aproparia ni a cobrir a la població de l'Índia, no parlem ja de vacunar la població mundial: no n'hi ha prou i no aborda les causes fonamentals en joc. No només és poc ambiciós, sinó que fa olor d'egoisme, sobretot si es tenen en compte les dades que indiquen que, a finals d'any, els països del G7 tindran tres mil milions de dosis més de les que necessiten.

"L'acord d'avui mostra que, en comptes de fer front a les seves obligacions internacionals amb l'exempció de les normes sobre propietat intel·lectual per a les vacunes, les proves diagnòstiques i els tractaments, i de compartir una tecnologia que salva vides, els dirigents del G7 han optat per més de les mateixes mesures mesquines i gestos insuficients malgrat la seva promesa de vacunar al món abans de 2022".

"Aquests governants han de sortir de les butxaques de les grans farmacèutiques, deixar de banda fins i tot els seus interessos i comprometre's realment a garantir que totes les persones tenen accés a les vacunes amb independència d'on visquin. L'única forma d'aconseguir això és donar suport a la suspensió immediata de les normes sobre propietat intel·lectual i garantir la transferència dels coneixements i la tecnologia de les vacunes a tots els fabricants de vacunes qualificats del món".

"L'Aliança Vacuna per al Poble -coalició d'organitzacions entre les quals figuren Amnistia Internacional, Health Justice Initiative, Oxfam, la campanya Stop AIDS i ONUSIDA- ha calculat que, si continuen les tendències actuals, els països més empobrits del món no vacunaran la seva població fins al 2078. Mentrestant, els països del G7 van camí de vacunar la seva població abans de gener de 2022".

Informació complementària:

El G7 (Grup dels Set) és una organització integrada per les set principals economies avançades del món, les d'Alemanya, el Canadà, els Estats Units, França, Itàlia, el Japó i el Regne Unit.

El director general de l'OMS ha demanat un esforç global massiu per vacunar almenys al 10% de la població de tots els països abans de setembre, i almenys al 30% abans que finalitzi l'any. Per aconseguir aquests objectius, els països rics han d'alliberar 250 milions de dosis més abans de setembre, 100 milions de les que fan falta al juny i juliol.