Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Estats Units: Resposta a la votació del Senat sobre la Llei de Protecció de la Salut de les Dones

Activistes davant de la seu de la Cort Suprema dels EUA. 22 de gener de 2022. Photo by ALEX EDELMAN/AFP via Getty Images.

Davant de la no aprovació pel Senat d'Estats Units de la Llei de Protecció de la Salut de les Dones durant la votació d'avui, Tarah Demant, directora nacional interina de Programes, Incidència i Afers Governamentals d'Amnistia USA, ha declarat:

"Començo amb això: l'avortament és un dret humà. No ho dubtin: no ens quedarem en silenci i el resultat d'aquesta votació no ens aturarà. Avui el Senat d'Estats Units s'ha abstingut de consagrar com a llei federal les proteccions bàsiques que dones, nenes i persones que poden quedar-se embarassades gaudeixen des de fa gairebé 50 anys. Roe v. Wade ha servit de baluard per protegir els drets de milions de persones que exerceixen el seu dret a triar el que faN amb el seu cos. Aquest incompliment pel govern nord-americà no serà l'última paraula sobre l'avortament. Tenim un llarg camí que recórrer conjuntament mentre esperem la decisió de la Cort Suprema i mentre els estats treuen profit de la recent filtració de la intenció de la Cort de limitar encara més els drets a l'avortament. Però no deixarem de lluitar pels nostres drets".

"L'avortament és una necessitat bàsica i essencial d'atenció de la salut per a milions de dones, nenes i persones que poden quedar-se embarassades. Estem amb els més de 10 milions de persones que representen el moviment d'Amnistia. Generacions de persones vénen defensant el dret a l'avortament als Estats Units i els qui som aquí avui no podem quedar-nos de braços creuats mentre es trepitgen els drets de milions de persones als Estats Units i no ho farem".