Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Estats Units: les acusacions d'antisemitisme contra Amnistia són infundades i un insult al moviment de drets humans

© Dan Kitwood/Getty Images

Davant la informació que el Departament d'Estat dels EUA, a iniciativa del secretari Mike Pompeo, podria qualificar diverses organitzacions no governamentals d'antisemites i demanar als governs de tot el món que deixin de finançar-les, Bob Goodfellow, director executiu interí d'Amnistia Internacional Estats Units, ha emès la següent declaració:

"Les acusacions infundades del secretari Pompeo no són més que un altre intent de silenciar i intimidar les organitzacions internacionals de drets humans. L'administració difon informació incorrecta i actua per perjudicar els qui treballen per protegir els drets humans. Amnistia Internacional Estats Units està fermament compromesa amb la lluita contra l'antisemitisme i totes les formes d'odi a tot el món, i seguirà protegint a les persones on sigui que se'ls negui la justícia, la llibertat, la veritat i la dignitat. Rebatem enèrgicament qualsevol acusació d'antisemitisme".

"El nostre treball de drets humans, així com l'actual moviment de drets humans en general, existeix per les mesures que va adoptar la comunitat internacional després de l'Holocaust, quan les nacions es van unir i van dir "mai més". Mai més es produiran atrocitats com les comeses en l'Holocaust perquè els governs reconeixerien ara que tots els éssers humans tenen drets".

"La Declaració Universal de Drets Humans, l'acta fundacional del nostre treball i el far que ens guia, es va elaborar precisament a causa de les atrocitats comeses contra el poble jueu. Aquestes acusacions són un insult per a qualsevol que cregui en el moviment de drets humans".

"Defensem l'excarceració dels presos i preses de consciència jueus, condemnem els actes de terrorisme comesos contra comunitats jueves i demanem als governs que condemnin els grups neonazis i altres grups d'odi als Estats Units i al món. Barrejar l'antisemitisme amb les crítiques legítimes a la política del govern d'Israel és perjudicial no només per posar fi a crims greus de drets internacional, sinó també per als esforços destinats a abordar l'antisemitisme i posar-hi fi, i podria animar a altres països a fer aquest tipus d'afirmacions infundades, fet que ens preocupa enormementW.

"Amnistia Internacional Estats Units critica governs i polítiques basant-se en les normes i lleis internacionals dels drets humans. Per tant, condemnem els assentaments perquè són il·legals i causen un gran dany a la població palestina. La nostra feina d'investigació mostra contínuament l'estreta connexió que vincula els assentaments israelians i la violació de drets humans de la població palestina en tots els aspectes de la seva vida. El moviment d'Amnistia Internacional és independent de qualsevol ideologia, govern, creença o religió. Les nostres investigacions i informes sobre violacions de drets humans comeses per Israel no són desproporcionats en relació amb altres països del Pròxim Orient com Egipte, Síria, l'Aràbia Saudita, la Unió dels Emirats Àrabs, l'Iraq, l'Iran i Bahrain.

"Sabem que els governs de molts països, inclòs el dels Estats Units, preferirien que no es revelessin les seves violacions de drets humans. Preocupa veure al secretari Pompeo sumar-se a la llista de persones i governs que recorren a acusacions d'antisemitisme per mirar d'ocultar sota la catifa abusos contra els drets humans".

"Qualsevol procés encaminat a aconseguir una pau justa i sostenible a Israel i l'Estat de Palestina ha d'incloure la fi dels abusos sistemàtics contra els drets humans, el desmantellament dels assentaments israelians il·legals, i justícia i reparació per a les víctimes de crims de dret internacional. Això és el que exigeixen les normes internacionals, li agradi o no al secretari Pompeo".

Informació complementària i context

Amnistia Internacional Estats Units no rep fons de cap govern, ni del govern dels Estats Units ni de cap altre.

Amnistia Internacional Israel continua treballant al país malgrat els obstacles i atacs contra la seva capacitat per dur a terme campanyes.

Pompeo announcement on Israeli settlements places occupied Palestinians at increased risk (18/11/2019).