Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Estats Units: La Cort Suprema marca una trista fita en la història del país en anul·lar el dret a l'avortament

© AI

En resposta a la decisió d'avui de la Cort Suprema d'anul·lar el cas Roe v. Wade, Tarah Demant, directora nacional interina de programes, incidència i afers governamentals d'Amnistia Internacional USA, ha afirmat:

"El dia d'avui marca una trista fita en la història dels Estats Units, ja que la Cort Suprema ha anul·lat la sentència de la causa Roe v. Wade i ha despullat a la població del dret a l'avortament".

"Els milions de persones que poden quedar-se embarassades als Estats Units s'enfronten a un futur en què no podran prendre decisions profundament personals que afecten al seu cos, el seu futur i el benestar de les seves famílies. Aquesta resolució afecta totes i cadascuna de les persones als Estats Units, amb independència de la seva capacitat de tenir un embaràs. Segur que coneixen a algú que s'ha sotmès a un avortament. Tothom coneix a algú, ja que aproximadament una de cada quatre dones als Estats Units se sotmetrà a un avortament en el curs de la seva vida".

"Ara hauran de portar el seu embaràs a terme o sotmetre's a un avortament en condicions de risc. Aquest és el resultat de diverses dècades d'una campanya dirigida a controlar els cossos de dones, nenes i altres persones susceptibles de quedar-se embarassades, i prepara el terreny per a l'adopció d'una legislació estatal sense precedents per penalitzar l'avortament, així com altres projectes de llei adreçats a despullar dels seus drets humans a la població dels Estats Units, alguns dels quals afectarien al control de la natalitat, el gènere i el matrimoni igualitari així com a una nova legislació contra la discriminació".

"Independentment del que digui la Cort Suprema, l'avortament segueix sent un dret humà i els estats de tot el món segueixen estant obligats a defensar aquest dret. A totes les persones que simpatitzen amb la nostra causa aquí i a tot el món i que estan vivint aquest moment amb la mateixa por i dolor que sentim nosaltres, els diem: és igual si sentiu indignació, por, traïció o tristesa, no esteu soles. Pertanyeu a una immensa majoria de nord-americanes que discrepen amb la decisió pronunciada avui. Esteu entre els 10 milions de persones a tot el món que formen aquest moviment de base en favor dels drets humans. D'aquí neixen el nostre poder i la nostra esperança: som la majoria".