Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Estats Units: Després de 46 anys de presó, és hora d'alliberar Leonard Peltier

Leonard Peltier, nadiu americà, sentenciat a dues cadenes perpètues per dos assassinats comesos el 1975, en una imatge presa a la presó en 1992. Cortesia de Jeffry Scott.

Per commemorar el 6 de febrer, Dia Mundial de Solidaritat amb l'activista indígena americà Leonard Peltier, Amnistia Internacional reitera la seva crida al president dels EUA, Joe Biden, perquè concedeixi immediatament l'indult a Peltier. Leonard Peltier porta empresonat als Estats Units més de 46 anys, alguns dels quals en règim d'aïllament, complint dues cadenes perpètues per assassinat tot i la preocupació que envolta la imparcialitat del seu judici. Peltier sempre ha mantingut que és innocent.
 
Erika Guevara-Rosas
, directora d'Amnistia Internacional per a les Amèriques, ha emès la següent declaració:
 
“Avui, 6 de febrer, se celebra el Dia Mundial de Solidaritat amb Leonard Peltier, en el qual persones de tot el món demanen al president Biden que concedeixi per fi l'indult a Leonard. El 6 de febrer és també el dia que comença el 48è any de presó de Leonard. Leonard Peltier porta massa temps en la presó.
 
Fa molt que Amnistia Internacional manté que existeixen seriosos motius de preocupació a l'entorn de les actuacions judicials que van desembocar en el seu judici i declaració de culpabilitat. Peltier té ja 78 anys, ha passat més de 46 anys a la presó i se li ha denegat repetidament la llibertat condicional. L'empitjorament de la seva salut, inclosa la possible reexposició a la COVID-19, és motiu de gran preocupació. El president Biden ha de concedir-li l'indult immediatament.”
 
L'advocat de Leonard Peltier va presentar una nova sol·licitud d'indult de l'executiu al juliol de 2021. Amnistia Internacional porta temps fent campanya en favor de l'indult per a Leonard Peltier basant-se en la preocupació que desperta la imparcialitat del procés judicial, el tracte que rep a la presó i l'empitjorament de la seva salut. Leonard Peltier pateix un seguit de problemes crònics de salut, un dels quals potencialment mortal. No podrà sol·licitar una altra vista de llibertat condicional fins al 2024.
 
El president Biden s'ha compromès a concedir-li un indult o la commutació de les condemnes de manera progressiva i no al final del seu mandat, després de la revisió de les sol·licituds per l'Assessoria Jurídica de la Casa Blanca i el Departament de Justícia. Ara que el president Biden es prepara per a adreçar-se a la ciutadania aquest dimarts, en el discurs sobre l'estat de la unió, instem l'administració que compleixi el seu compromís amb els drets humans i concedeixi l'indult a Leonard Peltier per motius humanitaris i com una qüestió de justícia.>