Actuem pels drets humans a tot el món

Espanya: la teva firma diu molt de tu... el que et defineix encara més és on firmes

  • “El poder de la teva firma. Què diu la teva firma de tu”. Nova campanya d'Amnistia Internacional a Facebook
Madrid.- Amnistia Internacional (AI) presenta una nova campanya de mobilització, “El poder de la teva firma. Què diu la teva firma de tu”, que utilitza la xarxa social Facebook com a eina de difusió. L'organització mostra amb aquesta campanya que amb la suma de moltes signatures es poden aconseguir grans èxits de drets humans, com posar fi a les lapidacions, combatre la tortura, lluitar contra l’ús de menors soldats o exigir igualtat de drets per a totes les persones.

Volem que la gent adquireixi consciència que la seva signatura té poder i que només es tracta de posar-la en el lloc adequat. A Amnistia Internacional hem comprovat en nombroses ocasions que la suma de milers d'accions individuals pot fer que les coses canviïn”, assegura Concha Martínez, responsable d'aquesta iniciativa a Amnistia Internacional.

Fa uns anys vam aconseguir nou milions de firmes per denunciar la lapidació de dues dones a Nigèria i vam contribuir a la seva alliberació. Cada any prop d'un milió de persones signen les nostres ciberaccions per aconseguir que els governs es posin a treballar, per exemple, per un Tractat que controli el tràfic d'armes o per avergonyir-los de les violacions de drets humans que cometen. Avui podem aprofitar el potencial de les noves tecnologies i de les xarxes socials per ajudar a les persones en risc a llocs com Colòmbia, Rússia, la Xina o Burkina Faso”, continua Martínez.

A través d'una senzilla aplicació disponible en el perfil de Facebook de la secció espanyola d'Amnistia Internacional, qualsevol persona que ho desitgi pot participar en aquesta nova campanya. Accedint a l’aplicació “Què diu la teva firma de tu”, Aquesta comença amb un breu test grafològic i acaba amb el missatge “La teva firma diu molt de tu. El que et defineix encara més és on firmes”, seguit d'una invitació per sumar-se a les ciberaccions de l'organització a www.actuaambamnistia.org.   Els activistes d'Amnistia Internacional s'han mobilitzat durant dècades i segueixen fent-ho per actuar per persones que han vist minvats els seus drets humans. En els últims mesos, per exemple, hem aconseguit la commutació de la pena de mort del ciutadà espanyol d'origen siri Nabil Manakli, l’alliberament de Gilan Mohammadi i Gholamali Eskandari, condemnats a mort per lapidació a l’Iran; la sortida de la presó de Nelson Aguiar Ramírez, empresonat a Cuba des de 2003; o de Jacinta Francisco Marcial, detinguda injustament a Mèxic des de desembre de 2006. També, les signatures dels activistes han servit per pressionar al Govern de Togo, que va passar a engrossir la llista de països abolicionistes de la pena de mort o perquè el Govern espanyol expressés la seva voluntat de compromís amb diferents tractats de drets humans, com la signatura el setembre passat del Protocol de Drets Socials, Econòmics i Culturals. Aquestes i altres fites s'han aconseguit gràcies al poder de les signatures de gent normal i corrent que s'ha sumat a les diferents accions.

Amnistia Internacional és un moviment global integrat per persones, en la seva majoria voluntàries, que treballen perquè es respectin els drets humans a tot el món. El seu treball consisteix a realitzar tasques d'investigació i acció centrades a impedir i posar fi als abusos greus contra tots els drets humans. L'organització desenvolupa el seu treball amb absoluta independència econòmica i política. Ha optat per renunciar a les subvencions de Governs i a les donacions de partits polítics amb l'objectiu de preservar la seva imparcialitat i llibertat d'acció.

/// FI