Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Els plans d'expansió de l'empresa petroliera estatal de la UEA demostren que el seu director no és la persona adequada per dirigir la cimera sobre el clima COP28

Sultan al Jaber, director executiu d' ADNOC i nomenat pròxim president de la COP28 que se celebrarà a la Unió dels Emirats Àrabs (EAU). © KARIM SAHIB/AFP via Getty Images.

Davant dels beneficis sense precedents i els plans d'ampliar la producció de combustibles fòssils que ha presentat avui ADNOC Drilling, que forma part de l'empresa petroliera estatal de la Unió dels Emirats Àrabs (UEA), el director executiu de la qual presidirà la conferència sobre el clima COP28 d'enguany a Dubai, Marta Schaaf, directora del Programa de Justícia Climàtica, Econòmica i Social i Rendició de Comptes de les Empreses d'Amnistia Internacional, ha afirmat:

“Sultan al Jaber, director executiu de ADNOC, un dels principals productors de petroli i gas del món, té intenció d'augmentar la producció de combustibles fòssils del grup. Aquests plans són totalment incompatibles amb la seva funció de president designat de la COP28".

Sultan al Jaber no pot ser un negociador honest en les converses sobre el clima quan l'empresa que dirigeix té intenció de causar més mal climàtic. És evident que, malgrat els desmentiments de Sultan al Jaber, la seva doble funció constitueix un flagrant conflicte d'interessos que contribuirà a fomentar el desastre climàtic i la comissió de violacions de drets humans”.

“Des que el mes passat es va anunciar la seva designació com a president de la COP28, Sultan al Jaber ha declarat que les preocupacions climàtiques mai no han de posar en perill el creixement econòmic. Ha afirmat que el gas natural —part central dels plans d'expansió de ADNOC el principal element de la qual és un gas d'efecte d'hivernacle molt més potent que el diòxid de carboni— és un component fonamental de la transició a energies sostenibles.

Després dels informes que alguns membres del personal de ADNOC han estat adscrits a l'equip organitzador de la COP28, els plans d'expansió augmentaran la preocupació que aquesta decisiva conferència sobre el clima estigui sent segrestada per l'empresa petroliera estatal i servirà a interessos més amplis dels combustibles fòssils.

“Reiterem la nostra petició que Sultan al Jaber dimiteixi del seu càrrec en l'empresa petroliera estatal i que l'equip directiu de la COP28 inclogui en les seves prioritats per a la conferència l'eliminació progressiva dels combustibles fòssils.”