Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Els Estats Units continuen retardant la informació sobre l'enviament d'armes a Israel

© MOHAMAD ZAANOUN/Middle East Images/AFP via Getty Images

Davant les informacions sobre el retard en la presentació per l'administració Biden del Memoràndum de Seguretat Nacional sobre Salvaguardes i Rendició de Comptes respecte d'Articles de Defensa i Serveis de Defensa Transferits (NSM-20) al Congrés dels Estats Units sobre si altres països estan utilitant armes subministrades pels Estats Units de manera incompatible amb el dret internacional i la legislació nord-americana, i davant la pausa en l'enviament d'armes pesants pels Estats Units al govern d'Israel, Amanda Klasing, directora nacional de Relacions amb el Govern d'Amnistia Internacional Estats Units, ha declarat:

“L'administració Biden ha tingut mesos per a elaborar un informe amb dades que ja hauria d'estar recaptant sobre si s'estan cometent violacions greus de drets humans i altres violacions greus del dret internacional utilitzant armes subministrades pels Estats Units en set conflictes que s'estan desenvolupant en el món. Ha de lliurar-ho urgentment. Això és especialment apressant tenint en compte l'operació terrestre de l'exèrcit israelià a Rafh, a la Franja de Gaza ocupada, on es refugien més d'1,4 milions de palestins, de les quals 600.000 són nens i nenes. La tàctica de mirar cap a una altra banda no fa desaparèixer les violacions de drets que comet el govern d'Israel.”

La tàctica de mirar cap a una altra banda no fa desaparèixer les violacions de drets que comet el govern d'Israel

Amanda Klasing, Amnistia Internacional

“El secretari de Defensa dels EUA, Lloyd Austin, va confirmar al Congrés la pausa en el lliurament d'armes de ‘càrrega pesada’ al govern d'Israel que, segons van dir funcionaris de l'administració a periodistes, inclou bombes d'una tona i 225 kg. Amnistia Internacional ha documentat que les forces israelianes utilitzen precisament aquest tipus d'armes en els seus atacs il·legítims en zones densament poblades de Gaza que acaben amb famílies palestines senceres.”

“El nostre document d'investigació, que hem entregat al govern dels Estats Units aquesta setmana, detalla casos de morts i ferides a civils causades per armes fabricades als Estats Units, així com altres casos que posen en relleu una constant general d'atacs il·legítims per part de forces israelianes. El document detallava així mateix pràctiques de les forces israelianes incompatibles amb els esforços per a mitigar els danys a la població civil i ofereix exemples clars de l'ús indegut d'articles de defensa, la comissió de tortures i l'ús de força letal il·legítima. L'informe detalla també la negació d'assistència humanitària a la població civil a Gaza, cosa que també veiem avui a Rafah.”

“I no només Amnistia Internacional. Moltes organitzacions de drets humans i especialistes han conclòs també que el govern d'Israel està violant el dret internacional humanitari amb armes subministrades pels Estats Units. El Tribunal Internacional de Justícia va declarar que el risc de genocidi a Gaza és plausible i ha ordenat dues vegades mesures provisionals, afirmant que la fam ja és una realitat a la Franja de Gaza ocupada.”

“Ja és hora que el president dels EUA, Joe Biden, posi fi a la complicitat dels Estats Units amb les greus violacions del dret internacional que està cometent Israel. Tràgicament i de manera ben clara, les dures converses amb homòlegs a Israel no serveixen de res, perquè continuen cometent-se violacions i la població civil està pagant el preu amb la seva vida. Encara que aquesta pausa en l'enviament d'armes és un primer pas positiu, es queda curt davant la incessant pèrdua de vides a Gaza i les perspectives que es cometin més atrocitats en les operacions terrestres en curs de l'exèrcit israelià a Rafah. Instem l'administració Biden que suspengui immediatament totes les transferències d'armes al govern d'Israel.