Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Deu pel·lícules opten enguany al premi Amnistia Internacional Catalunya en una nova edició del Festival DocsBarcelona

  • El Festival de cinema documental tindrà lloc del 18 al 29 de maig en format presencial i online.
  • Divendres 20 de maig, Amnistia Internacional Catalunya coorganitza la projecció del curtmetratge 'Terror Contagion' (Laura Poitras, 2021) sobre el programa Pegasus d'espionatge de l'empresa NSO. Després de la projecció tindrà lloc la taula rodona 'Ciberseguretat i llibertat en l'era digital'.

Un total de deu són els documentals que enguany optaran al premi Amnistia Internacional Catalunya (AIC) en el marc de la 25ena edició del festival DocsBarcelona, que tindrà lloc del 18 al 29 de maig al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i Cinema Aribau, i a la plataforma Filmin (online).

El guardó, que AIC entregarà per vuitena vegada, reconeix un documental que, per la seva temàtica, s’impliqui en la defensa dels drets proclamats en la Declaració Universal del Drets Humans, de la llibertat d’expressió i dels valors compartits per Amnistia Internacional, a més de mostrar un alt valor cinematogràfic en la lluita per transformar la realitat. Atorgat per un jurat d’Amnistia Internacional Catalunya, el guardó consisteix en una escultura única de l'artista Juan Andrés Gavilano.

Aquestes són les deu pel·lícules preseleccionades:

Navalny, Rebellion, The Territory, Oh Dear Sara, Aya, Reconciliation, Children of the Enemy, Myanmar Diaries, El Silencio del Topo, Erasmus in Gaza

Divendres 20 de maig a les 19h, amb el suport d'AIC, el festival projectarà el curtmetratge "Terror Contagion", dirigit per Laura Poitras("Citizen Four"). Al curt, Poitras proposa un estudi visual projectat com a part d’una instal·lació immersiva al Musée d'Art Contemporain de Montréal (MAC), amb la col·laboració del grup de recerca Forensic Architecture i la banda sonora de Brian Eno.

Després de la projecció tindrà lloc la taula rodona "Ciberseguretat i llibertat en l'era digital", amb Carlos de las Heras, responsable de Tecnologia i Drets Humans d'Amnistia Internacional Espanya, i Carlos Díaz Bodoque, investigador de l'Observatori Drets Humans i Empreses a la Mediterrània (ODHE.cat) i ShockMonitor.org. Moderarà la sessió la comunicadora audiovisual i expresidenta d'AIC, Ona Anglada.

En les edicions anteriors del DocsBarcelona, AIC ha atorgat el seu guardó a les pel·lícules:

2015 - The Look of Silence (Joshua Oppenheimer - Dinamarca, Indonèsia, Noruega, Finlàndia, GB)
2016 - El cuarto de los huesos (Marcela Zamora - El Salvador, Mèxic)
2017 - Machines (Rahul Jain - Alemanya, Finlàndia, Índia)
2018 - The Congo Tribunal (Milo Rau - Alemanya, Suïssa)
2019 - Me llamo Violeta (Marc Parramon i David Fernández - Espanya)
2020 - Overseas (Sung-A Yoon - França, Bèlgica)
2021 - A Room Without a View  (Roser Corella - Àustria, Alemanya)

Des d'aquest enllaç podeu consultar tota la programació del festival, que consta de 29 llargmetratges documentals i 12 curtmetratges de 26 països.