Actuem pels drets humans a tot el món

Corea del Nord: Abominables “execucions d'adolescents” destaquen els horrors de la pena de mort

picture alliance / Russian Look | Kremlin Pool

Si els impactants informes sobre l'execució pública de tres adolescents a Corea del Nord són certs, això és una dada més que demostra que el sistema de justícia en aquest país emmalalteix de greus deficiències i funciona totalment al marge dels principis de drets humans.

El dret internacional dels drets humans prohibeix l'ús de la pena de mort per delictes comesos per persones menors de 18 anys. No cap excepció ni cap suspensió d'aquesta prohibició en cap circumstància.

La pena de mort és l'exponent màxim de pena cruel, inhumana i degradant. Amnistia Internacional s'oposa a la pena de mort en tots els casos sense excepció, independentment de qui sigui la persona acusada, de la naturalesa o les circumstàncies del delicte, de la seva culpabilitat o innocència i del mètode d'execució.

Informació complementària

S'ha informat que, l'octubre de 2021, Corea del Nord va executar públicament mitjançant afusellament a tres adolescents: dos per veure i distribuir pel·lícules sud-coreanes i un per assassinar a la seva madrastra. Amnistia Internacional no pot verificar de manera independent els detalls d'aquestes tres execucions.