1961-2021: 60 anys actuant pels
drets humans a tot el món

Centenars de joves estudiants s’uneixen a AI aquest curs i es mobilitzen pels drets humans

Alumnes i alumnes del grup escolar de l'IES Sant Joan Baptista de la Concepció d'Almodóvar del Campo
Alumnes i alumnes del grup escolar de l'IES Sant Joan Baptista de la Concepció d'Almodóvar del Campo © AI

Apunta’t a lluitar per la justícia i la igualtat durant el proper curs a través de la Xarxa d'Escoles pels Drets Humans.

Ja estem enllestint els darrers dies de curs escolar i Amnistia Internacional vol celebrar que centenars de nois i noies han treballat com a activistes de drets humans a través de la Xarxa d'Escoles d'Amnistia Internacional, una iniciativa de mobilització pels drets humans en la qual han participat durant l’últim any lectiu més de 100 centres educatius de tot l'Estat espanyol.

Durant el curs 2009/2010, moltes persones s’han involucrat en aquest projecte d'Amnistia Internacional: joves estudiants, personal educatiu dels diferents centres i pares i mares han treballat amb molta il·lusió a través de la Xarxa d'Escoles, creant un espai de reflexió sobre els nostres drets i els drets de les altres persones.

AI creu que l’educació en drets humans és un dels pilars fonamentals d’una societat justa i lliure. L’objectiu de la Xarxa d'Escoles és oferir als i les estudiants la possibilitat de convertir-se en persones actives en la defensa i promoció dels drets humans, en veus crítiques contra els culpables de violar-los i en veritables motors per al canvi social. Els i les participants del Centre Jesús María de Madrid, vinculat a la Xarxa d'Escoles, comentaven: “Sentir que allò que fa AI és útil, sempre ajuda per estar a l’aguait i no abaixar la guàrdia. Podem cridar ben fort pels Drets Humans i treballar pel seu respecte. És a les nostres mans”.

Amnistia Internacional ha donat suport al llarg del darrer curs als nois i noies que des del col·legi o l'institut han volgut fer alguna cosa per víctimes de greus violacions de drets humans a qualsevol racó del món. Els i les alumnes han comptat amb les eines necessàries per organitzar actes simbòlics als seus centres escolars i sensibilitzar i implicar la resta d’estudiants i professorat en campanyes d'Amnistia Internacional, enviar postals per reclamar la protecció de víctimes de violacions de drets humans a diferents llocs del món, o fomentar activitats pro drets humans a les xarxes socials i comunitats virtuals. "Amnistia Internacional m’ha ajudat a conscienciar-me sobre tot el que podríem fer, i que normalment no es fa, per intentar que es respectin els drets humans al món", diu una estudiant de l'IES Rio Nora de Pola de Siero, a Oviedo.

“A nivell personal, porto molts anys fent classe i compartint amb els alumnes moltes experiències i mai no havia sentit el que estic sentint ara amb Amnistia Internacional. En ocasions, a les reunions ens cauen llàgrimes en conèixer l'estat i situació que es viu en alguns països i això ens fa sentir-nos encara més units. Arribem a casa cansats però molt satisfets. En fi, de debò, m’emociono només de recordar-ho i per això voldríem donar-vos les gràcies”, escrivia Jorge Rello Salcedo, professor de l'IES Juan de Herrera a L'Escorial (Madrid) i integrant d’un dels Grups Escolars durant aquest curs.

Per participar i començar a formar part d’un moviment internacional que defensa els drets humans de forma imparcial i independent a tot el món, entra a la Xarxa d'Escoles pels Drets Humans i inscriu-te de forma gratuïta.

Més informació a: redescuelas@es.amnesty.org

Des de Catalunya, podeu contactar amb el Grup d'Educació d'Amnistia Internacional Catalunya en el web www.amnistiacatalunya.org/edu/cat/index.html