Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Arriba la tercera edició d'IMPACTE!, festival de cinema i drets humans de Catalunya, amb col·laboració d'Amnistia Internacional

  • IMPACTE! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya celebra la tercera edició del 3 al 21 de maig.
  • La programació es podrà gaudir presencialment a Barcelona, Girona, Lleida i Reus, i també en línia a la plataforma Filmin.
  • S'hi veuran representats drets humans com el dret a la salut, l'activisme LGTBI, la lluita mediambiental, i altres qüestions com la violència de gènere i els conflictes armats.
  • Amnistia Internacional Catalunya (AIC) n'és organització col·laboradora des de la primera edició.

Del 3 al 21 de maig se celebra la tercera edició d’IMPACTE! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya i ho farà amb la programació de 35 pel·lícules (15 llargmetratges i 20 curtmetratges) que es desplegarà presencialment per tot el territori a les seus de Barcelona (Cinemes Girona), Girona (Cinema Truffaut), Lleida (ScreenBox) i Reus (Centre de Lectura), i també online a Filmin amb una selecció de llargmetratges i a la web d’IMPACTE! amb tots els curtmetratges.

Coincidint amb el 75è aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans (1948), el festival mira cap al futur i vol repensar els drets humans a través del cinema. Així la programació de la tercera edició s’articula a partir dels Drets Emergents, drets dels quals la societat ha adquirit consciència al llarg dels anys i que plantegen, defensen i reivindiquen la ciutadania, reforçant la idea de la democràcia participativa. Es podran veure títols que tracten els drets a la salut, la lluita LGBTIQA+, l’activisme mediambiental, o d’altres com la violència de gènere i els conflictes armats que malhauradament persisteixen arreu del món, amb conseqüències catastròfiques per a la població civil.

El festival també comptarà amb un seguit d'activitats paral·leles, debats i taules rodones.

+ Podeu consultar la programació del festival Impacte i aconseguir entrades per a les sessions des d'aquest enllaç.