Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Aràbia Saudita: Loujain al-Hathloul ha de ser alliberada sense condicions

En resposta a l'anunci que la defensora de drets humans, Loujain al-Hathloul serà jutjada a l'Aràbia Saudita demà, la directora regional adjunta d'Amnistia Internacional per al Pròxim Orient Mitjà i Àfrica del Nord, Lynn Maalouf, ha manifestat:

"L'únic resultat just d'aquest judici seria l'alliberament immediat i incondicional de Loujain al-Hathloul. No és una delinqüent, és una defensora dels drets humans que està sent castigada únicament per atrevir-se a promoure el canvi".

"Loujain al-Hathloul fa vaga de fam des del passat 26 d'octubre, en protesta que se li negués el contacte regular amb la família. Se l'ha mantingut incomunicada i se li ha negat l'accés a un advocat. A més, només se l'ha avisat amb un dia d'antelació la celebració del judici, per la qual cosa el seu advocat gairebé no té temps de preparar adequadament la defensa. Davant les denúncies de tortura i amb tractes per part de les activistes detingudes, també ens preocupena les "proves" que puguin presentar-se demà davant del tribunal".

"Reiterem la nostra crida a l'alliberament immediat i incondicional de Loujain al-Hathloul i al fet que se li retirin tots els càrrecs. Mentrestant, demanem a les autoritats saudites que permetin que diplomàtics i periodistes assisteixin al judici demà, físicament o virtualment, per garantir que pugui ser tractada per un metge de la seva elecció, això com l'accés al seu advocat i la seva família."