Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Amnistia Internacional adverteix que les mobilitzacions de Tsunami Democràtic no són terrorisme

Manifestació de 'Tsunami Democràtic' a Barcelona com a protesta per la sentència del judici a polítics catalans (26 octubre 2019). Foto: © Adrià Salido Zarco/SIPA
  • La investigació per delictes de terrorisme de l’Audiència Nacional restringeix el dret a la protesta, la llibertat d’expressió i d’informació, i criminalitza la desobediència civil.

Davant la citació a diverses persones investigades pel cas Tsunami Democràticper a declarar per videoconferència davant l'Audiència Nacional avui en un jutjat de Barcelona, Amnistia Internacional ha manifestat: “Els càrrecs de terrorisme que pesen sobre les persones investigades pel cas Tsunami Democràtic restringeixen la seva llibertat d'expressió i penalitzen indegudament la desobediència civil”.

L'organització demana la retirada immediata dels càrrecs de "terrorisme" per a totes elles perquè els fets investigats per l'Audiència Nacional no assoleixen el llindar que els estàndards internacionals estableixen per a considerar-los terroristes. En el seu lloc, la presentació d'aquests càrrecs contra participants en accions de desobediència civil pot constituir una limitació indeguda dels seus drets a la llibertat d'expressió i de reunió, i generar un efecte dissuasiu i desmobilizador. De fet, Amnistia Internacional ha conegut de primera mà el testimoni de persones que han vist afectades la seva militància, el seu exercici professional i les seves vides personals a conseqüència de ser investigades per l'Audiència Nacional.

Amnistia Internacional considera que la Fiscalia ha de continuar instant que aquests fets no siguin investigats com a delictes de "terrorisme". A més, precisament per la definició excessivament àmplia i imprecisa que existeix actualment, el Congrés dels Diputats ha d'aprofitar l'actual tramitació de la reforma del Codi Penal per a garantir que només són tipificats com a delictes de terrorisme els que s'adeqüin a la definició proporcionada per Nacions Unides.

L'organització recorda que, segons el Relator especial de l'ONU sobre la promoció i protecció dels drets humans i les llibertats fonamentals en la lluita contra el terrorisme, perquè un acte pugui ser considerat terrorista ha de complir tres característiques acumulatives: intencionalitat de causar mort, ferits greus o prendre ostatges; propòsit d'atemorir o intimidar la població o obligar un govern o a una organització internacional a realitzar un acte o abstenir-se de fer-lo; i cometre delictes definits en convencions i protocols internacionals (o que contingui tots els elements necessaris per a constituir un delicte greu segons es defineix en la llei), cosa que no pasa en les activitats realitzades per “Tsunami Democràtic”.

Informació addicional

Tsunami Democràtic (TD) és un moviment creat per la societat civil catalana amb l'objectiu d'organitzar i coordinar la resposta ciutadana a la sentència del Tribunal Suprem d'octubre de 2019 contra els líders polítics i socials independentistes catalans. Aquesta iniciativa es va posar en marxa a Internet el 2 de setembre de 2019 amb la publicació d'un manifest que presentava els objectius del moviment i els seus principis fonamentals: la desobediència civil i la lluita no violenta.

Entre els fets investigats per l'Audiència Nacional es troben alguns que ja han estat objecte d’investigació en la jurisdicció ordinària, com els talls de l’autopista AP-7 entre l'11 i 12 de novembre de 2019, que han estat investigats per jutjats d'Instrucció de Girona i Figueres, respectivament, acabant arxivades aquestes investigacions en la immensa majoria de casos.

D'altra banda, el Tribunal Suprem, va acordar el mes de febrer, contra el criteri de la Fiscalia, declarar la seva competència per a investigar Carles Puigdemont i Ruben Wagensberg, diputats electes del Parlament de Catalunya després de les eleccions del 12 de maig, per delictes de terrorisme en relació amb els fets investigats en el cas Tsunami Democràtic. El Suprem afirma que els fets que s'imputen a Tsunami Democràtic poden considerar-se delictes greus contra la llibertat [detencions il·legals], integritat física [lesions], d'atemptats [contra l'autoritat], falsedats documentals [falsificació targetes d'embarcament], i contra el patrimoni [danys mobiliari urbà/públic], comesos amb finalitats terroristes. Per a Amnistia Internacional, aquesta decisió torna a posar de manifest la vaga i excessivament àmplia definició dels delictes de terrorisme en el Codi Penal espanyol, i per això exigeix la seva reforma urgent i adequació a estàndards internacionals.