Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Algèria: indignant condemna a dos anys de presó al periodista Khaled Drareni

GettyImages

Avui, un tribunal d'apel·lació d'Alger ha condemnat el periodista Khaled Drareni a dos anys de presó per la seva cobertura informativa del moviment de protesta Hirak. En la mateixa farsa de judici, els activistes Samir Benlarbi i Slimane Hamitouche han estat condemnats a un any de presó amb una suspensió de vuit mesos. Tots dos han quedat en llibertat després d'haver complert aquest temps a la presó. Khaled Drareni havia estat condemnat en primera instància a tres anys de presó el 10 d'agost.

Davant la notícia, Amna Guellali, directora adjunta d'Amnistia Internacional per al Pròxm Orient i Nord d'Àfrica, ha declarat:

“La condemna a presó imposada avui al destacat periodista Khaled Drareni és una burla de la justícia, en un país que suposadament travessa una transformació política arran de les protestes multitudinàries. Aquestes dures condemnes subratllen la repressió general de les llibertats al país i confirmen una tendència alarmant de judicis a periodistes i activistes que han demanat més democràcia i respecte a l'Estat de dret a Algèria".

Les autoritats algerianes han de posar en llibertat immediata i incondicional Khaled Drareni i les altres persones detingudes per atrevir-se a documentar la violència policial i les detencions arbitràries durant les protestes. El seu alliberament és fonamental per al futur dels drets humans a Algèria”.