Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Afganistan: Els atemptats amb explosius en escoles, un "atac condemnable" a minories religioses i ètniques

Getty Images.

Davant la mort d'almenys 6 persones i les ferides sofertes per 11 persones més, entre les quals menors, després de l'explosió avui de bombes en escoles en comunitats predominantment xiïtes d'ètnia hazara de Kabul, Samira Hamidi, responsable de campanyes d'Amnistia Internacional per a Àsia meridional, ha declarat:

"Aquests condemnables atacs a escoles posen de manifest la violència que el poble afganès continua patint en la seva vida quotidiana. També demostren que els talibans, com a autoritats de facto, no protegeixen del dany a la població civil, especialment a les persones de grups ètnics i religiosos minoritaris".

"És essencial que les autoritats de facto duguin a terme una investigació exhaustiva sobre els atemptats, realitzada d'acord amb el dret i les normes internacionals. Els presumptes responsables penals d'aquests despietats atemptats han de respondre davant la justícia en judicis justos davant de tribunals civils ordinaris i sense recurs a la pena de mort.

"Alhora, Amnistia Internacional condemna enèrgicament l'ús de la violència després de les explosions per part dels talibans, que miraven d'impedir que els mitjans de comunicació informessin de l'incident. Els professionals del periodisme afganesos han de poder dur a terme el seu treball sense por de represàlies".

Informació complementària

Avui, una sèrie d'explosions de bomba a l'escola secundària Abdul Rahim Shaheed i prop del Centre Educatiu Mumtaz, situats tots dos dins del barri predominantment xiïta hazara de Dasht-i-Barchi, a Kabul occidental, ha causat la mort de 6 persones i ferides almenys a 11 persones més.

Segons informacions de premsa, és probable que la xifra de persones mortes augmenti.

Amnistia Internacional ha documentat amb anterioritat l'homicidi selectiu de persones de la comunitat d'ètnia hazara després de la presa del poder dels talibans a Afganistan en 2021.