AI Catalunya
Grup d'educació
principal
objectius
materials
recursos
temes
documents
contacte
mapa
> principal > temes > xerrades > més informació > desenvolupament de la xerrada
 Xerrades sobre Amnistia Internacional - 2
--Aquesta informació amplia i complementa la informació general sobre xerrades.
--Índex de la informació complementària.

3.- Aspectes a tenir en compte durant el desenvolupament de la xerrada


Transmet entusiasme! Una de les formes més efectives de motivar als participants per la lluita pels drets humans és encomenar-los la pròpia motivació i entusiasme.

Sigues amè. Combina l'exposició d'aspectes més teòrics amb activitats més dinàmiques i interactives, com la visualització d'un vídeo o la introducció d'un debat controlat (sempre que sigui possible, és clar). L'ús de recursos visuals és sempre molt útil per a mantenir l'atenció dels assistents. Fer servir una presentació o transperències, porta ai pots, tal com hem suggerit anteriorment, un objecte representatiu del tema de la xerrada, o ensenya la imatge d'algun personatge rellevant en el treball d'AI. Tot això farà la xerrada molt més distreta i alhora colpidora.

Fomenta la interacció i l' aprenentatge actiu. Per exemple, fent-los parlar mitjançant una pregunta que hagin de comentar primer per parelles i després tot el grup. Preguntes com ara: Quin és el dret humà més important per vosaltres? Tots els drets són igual d'importants?  Depenent del nombre de participants potser no serà possible que parlin tots. Llavors cal pensar en formes alternatives de participació, com per exemple que aixequin la mà els que estiguin a favor o en contra del que es vagi exposant.

No assumeixis coneixements previs sobre drets humans y menys encara sobre la terminologia pròpia d'AI ("desapariciones", "presos de consciència"..).

Procura que es posin a la pell dels altres: "Imagina't que tu..." "Com et sentiries si..."

Presenta casos reals, si és possible actuals i de joves com ells. Inclou també històries amb final feliç, de casos que s'han resolt favorablement gràcies al treball dels voluntaris d'AI.

No els deixis desanimats! Alguns aspectes de les violacions dels drets humans sobre els que treballa AI són molt colpidors i entristidors. Intenta posar això en el context de les accions positives d'AI i dels seus èxits. Pots presentar, per exemple, una carta d'agraïment d'algú que va ser alliberat gràcies al treball d'AI.

Assegura't que els exemple que utilitzes reflecteixen varietat geogràfic, és a dir, que inclouen tant països anomenats "en desenvolupament" com "desenvolupats". És important no donar la sensació equivocada que les violacions dels drets humans només passen "allà fora", als països "pobres".

No expressis la teva pròpia opinió. Fem la xerrada en nom d'AI, no ho oblidem! Encara que aviséssim que parlem a títol personal, els assistents associaran sempre el que han sentit amb AI. Representem l'organització y en aquest aspecte hem de ser molt acurats.

Fes veure la necessitat de treballar pels drets humans participant en qualsevol àmbit o organització, que no ha de ser necessàriament AI. Per tant, és bo portar una llista de ONGs que treballin també en aquest camp (millor si tenen presència local per tal de facilitar el contacte).


torna a l'inici