AI Catalunya
Grup d'educació
principal
objectius
materials
recursos
temes
documents
contacte
mapa
> principal > temes > videojocs > activitats
Videojocs
 Quins valors transmeten?
Activitats per a primària i secundària (i per a les mares i els pares)
Amnistia Internacional treballa des de 1998 sobre els videojocs que fomenten actituds contràries als drets humans, ja que aquests videojocs, al banalitzar la violència, el racisme o la xenofòbia, estan enviant uns missatges als joves que degraden el clima ètic en què viuen.

Les activitats didàctiques  adjuntes per a primària i secundària pretenen obrir un espai de reflexió entre els alumnes sobre aquest tema.

Amnistia Internacional no està en contra dels videojocs. El que vol és que es protegeixi l'interès superior del menor mitjançant una legislació adequada i els mecanismes per a la seva aplicació efectiva, junt amb el foment d'actituds crítiques davant el que transmeten tant els videojocs com altres jocs i joguines.

El videojoc, com element lúdic, té usuaris menors d'edat i, en aquest cas, ocupa un paper clau en el seu desenvolupament i en la seva formació. Com qualsevol altre joc o joguina, pot fomentar actituds d'acord o contràries a determinats valors.

Si feu servir aquest material, us agrairem que ens feu arribar qualsevol suggeriment que ens pugui servir per a la seva millora. Especialment si passeu l'enquesta proposada en les activitats, ens serà molt útil que ens comuniqueu els resultats.


torna a l'inici