Pàgina principal

José Vicente Mestre (1967-2020)

José Vicente  Mestre
El José Vicente el 2012, durant la presentació del seu llibre "Nazismo y Holocausto"

El 5 de juliol va morir el nostre company i amic José Vicente Mestre. Tenia cinquanta-tres anys. Els dos últims els va passar intentant superar un càncer.

El 1998 es va incorporar a Amnistia Internacional, dins del Grup d'Educació. Va ser un privilegi poder comptar durant tots aquests anys amb la seva amistat i amb les seves idees i propostes, sempre interessants. A més, a banda d'enriquir-nos amb les seves aportacions, sempre ens alegrava les reunions amb el seu bon humor, incansable.

Era una gran persona, un gran professor i un activista sempre implicat en la defensa dels drets humans, un compromís que també exercia com a escriptor, a través de les seves publicacions, i com a conferenciant sempre amè i instructiu. Era professor de filosofia de l'escola SAFA d'Horta. També era professor d'Història de la filosofia a la UOC, en la qual a més va impartir durant uns anys el curs conjunt amb Amnistia Internacional, "Educació par a la ciutadania i drets humans". Posteriorment, també de forma conjunta amb Amnistia Internacional, va impartir a la UB el curs "Cultura, drets humans i activisme".

Durant vint-i-dos anys va participar amb entusiasme en els projectes del Grup d'Educació, com per exemple la Guia d'Educació (a la qual hi va aportar sobretot diferents propostes sobre els drets de les dones), l'apartat de Cine i drets humans, amb suggeriments generals i fitxes sobre diferents pel.lícules, l'apartat de comentaris de textos (que va proposar i iniciar ell mateix), etc.

El trobem a faltar, ens costa fer-nos a la idea que ja no hi és.

José Vicente  Mestre
Alguns dels llibres publicats pel José Vicente Mestre (1)

.

Actualització, desembre 2020

Després de la mort del José Vicente vam pensar que seria bonic dur a terme alguna iniciativa que tingués tant la funció de recordatori seu, com la de contribuir a la feina que l'apassionava: l'educació en drets humans i, de manera especial, la divulgació i el treball educatiu sobre l'Holocaust.

El resultat d'aquell propòsit és aquest nou espai del web: L'Holocaust i altres genocidis.

Sens dubte, qui millor hauria pogut coordinar aquest nou apartat hauria sigut ell, tant pels seus coneixements com per la seva motivació. Com que ja no el tenim entre nosaltres, hem intentat fer-ho el millor possible.

 

--
(1) De l'últim llibre del José Vicente, "El mayor de los silencios", el nostre company José Luis Regojo en va dir: "No se puede negar que el autor de esta novela es un pedagogo y ensayista puesto que parece darnos una amena lección de historia y filosofía cada pocas páginas, lo cual es agradable y curioso a la vez." Podeu llegir l'article sencer a:
joseluisregojo.blogspot.com/2017/10/el-mayor-de-los-silencios-jose-vicente.html


Inici