AI Catalunya
Grup d'educació
principal
objectius
materials
recursos
temes
documents
contacte
mapa
> principal > temes > accions urgents
 Accions Urgents als centres d'ensenyament
La feina d'Amnistia Internacional és efectiva. Gràcies a les seves accions, hi ha presos de consciència que són alliberats, penes de mort que són commutades, casos de tortura que no queden impunes, sol.licituds d'asil rebutjades que són revisades, etc.
 
Quan els alumnes de les escoles o els instituts participen en les accions que proposa Amnistia Internacional, contribueixen a la resolució favorable de casos reals. Casos de persones concretes, amb noms i cognoms, que molts cops veuen solucionada o millorada la seva situació.

Amb la seva participació, els alumnes contribueixen de forma clau a què la feina d'Amnistia Internacional sigui realment efectiva.

Aquesta efectivitat s'ha de remarcar de forma adequada, ja que és el millor argument tant a l'hora d'incentivar la participació com a l'hora de rendabilitzar-la a nivell educatiu, afavorint que els alumnes interioritzin el valor i la incidència de les seves accions.
 
1 A l'apartat 4 propostes didàctiques hi ha la descripció d'alguna d'aquestes activitats.
Són especialment recomanables perquè ja estan estructurades i són fàcils de dur a la pràctica.
.
2 Una altra opció consisteix en involucrar els alumnes, puntualment o de forma regular, en els enviaments de cartes que es promouen des de la Xarxa d'Accions Urgents.
>> Descripció de la Xarxa d'Accions Urgents.
En aquesta activitat es pot aprofitar l'assignatura d'idioma estranger per realitzar la redacció de les cartes (en lloc de fer servir les cartes model), quan l'idioma recomanat coincideixi.

Voleu rebre regularment les Accions Urgents per correu electrònic?


Doneu-vos d'alta a la pàgina:
https://www.es.amnesty.org/actua/red-de-acciones-urgentes/
Podreu escollir la periodicitat, la quantitat i el tipus de casos (per exemple, de menors).
.
3 La proposta Escoles pels Drets Humans, d'àmbit més global i extensa en el temps, també inclou aquest tipus d'acció sobre casos reals.
.

"Les cartes que escriuen els membres d'Amnistia Internacional no són inútils; la meva presència aquí n'és un exemple. Moltes gràcies". 
Lu Hsiu-Lien, ex-presa a Taiwan.

"Gràcies pels esforços fets per tal d'aconseguir el meu alliberament. La pressió contínua que vosaltres i d'altres organitzacions de drets humans vau exercir sobre el govern de Kabul va fer que finalment  m'alliberessin." 
Hassan Kakar, ex-pres a l'Afganistan.

>> Més resultats positius: testimonis d'arreu del món
>> Idiomes oficials i idiomes recomanats a l'hora d'escriure les cartes
>> Avisa'ns si et contesten les cartes


torna a l'inici