Principal > Contacte > El Grup d'educació > Presentació de la Guia
Presentació de la Guia d'educació en drets humans

El 27/1/2010, a l'Institut de Sant Josep de Calassanç (Barcelona), es va fer l'acte de presentació de la Guia d’educació en drets humans, dirigida al professorat de Secundària i Batxillerat.

L'elaboració d’aquest material didàctic va ser una de les diferents iniciatives programades pel Grup d'educació durant el 2009, amb el propòsit de posar en relleu la celebració de l'Any Internacional de l'Aprenentatge sobre els Drets Humans, promogut per les Nacions Unides.

El principal objectiu de la Guia és que el professorat de Secundària o Batxillerat que en un moment donat vulgui treballar els drets humans a l'aula pugui trobar fàcilment un recurs adequat. No s'ha elaborat pensant només en les noves matèries de "Drets humans i ciutadania", sinó que inclou propostes aplicables a altres matèries, en la mesura que l'educació en drets humans ha de ser també contemplada de forma transversal.

Un altre dels objectius de la Guia és facilitar donar a conèixer l'extens conjunt de materials educatius sobre drets humans recollits al web Grup d'educació (un web que avui ja s'ha convertit en tot un referent dins dels recursos disponibles a Internet pel que fa a l'educació en drets humans).

La Guia és una adaptació impresa de la versió en línia, operativa des de fa més temps. De moment se n’ha fet una petita edició impresa sobretot per tal de fer-ne arribar un exemplar a cadascun dels vuitanta Centres de Recursos Pedagògics de Catalunya. La tramesa d'aquests exemplars l'ha facilitat el Departament d’Educació de la Generalitat.

Durant el 2009, amb el mateix propòsit de contribuir a la celebració de l'Any Internacional de l'Aprenentatge sobre els Drets Humans, el Grup d’educació també ha donat a conèixer una selecció de pel.lícules relacionades amb cada un dels articles de la Declaració Universal dels Drets Humans, adjuntant a cada pel.lícula una proposta didàctica. Una altra iniciativa rellevant del 2009 ha sigut una convocatòria de poesia visual sobre el dret a l’educació, publicada el desembre de 2009.

--

(2) Adaptació del text publicat per José L. Regojo, membre del Grup d'educació, a "Fem escola a Barcelona" (bloc.edubcn.cat), el 09/02/2010

 
Inici