Comentari de textos / Índex de textos
Videojocs, trivialització de la violència?

"Jugo des dels 8 anys, com a mínim, i en tinc 41. Em considero una persona totalment pacífica i pacifista, malgrat els centenars de milers d'enemics als quals he disparat, trepitjat, acoltellat, travessat amb una llança, decapitat, bombardejat i executat de les formes més extravagants, però sempre en una pantalla. O potser gràcies a ells, perquè és una manera estupenda d'alliberar l'agressivitat que en major o menor mesura tots portem dins. Sense oblidar que són només píxels. En qualsevol cas, els videojocs porten des de fa temps una classificació per edats igual que les pel.lícules, evidentment Call of Duty o Mortal Kombat no són per a nens de 8."

"A mi em sembla que no tots els casos són similars. (...) Si es busca el realisme dins d'un videojoc sobre la Segona Guerra Mundial és necessària una dosi de violència per plasmar la crueltat del conflicte."

"El tema, al meu entendre, no és que un s'hagi d'acabar convertint en un assassí sinó en la trivialització de la violència i la mort. Pot ser que, quan [un nen/adolescent] vegi en la televisió morts de debò, no s'horroritzi perquè s'assemblen massa als morts amb els quals juga."

Comentaris de lectors a l'article "Un método radical para que tu hijo no juegue a Call of Duty", publicat a Eldiario.es, 11-8-2014.


1. Fes un resum del text.

2. Creus que és necessària la regulació per edats dels videojocs? Amb una regulació per edats, qualsevol videojoc s'hauria de poder comercialitzar o difondre?

3. El dret a la llibertat d'expressió, habitual als països democràtics, sol anar acompanyat, en aquests mateixos països, de la prohibició de l'apologia del racisme, la xenofòbia o la misogínia. És correcte que sigui així? En cas afirmatiu, com s'hauria de traslladar aquest criteri al món dels videojocs?

4. Cada vegada hi ha més videojocs creats amb finalitats educatives, per exemple per facilitar determinats aprenentatges. Si són efectius en aquest sentit, poden ser-ho també per promoure l'odi?

5. L'autor del primer comentari es manifesta invulnerable al contingut violent dels videojocs. L'últim parla de la trivialització de la violència i dels perills que aquesta trivialització poden implicar. Amb quina de les dues postures t'identifiques més?

6. T'agraden els videojocs? En cas afirmatiu, explica els motius.

.