Comentari de textos / Índex de textos
Infants soldat

En un món on milions d'infants "juguen a la guerra" amb pistoles de joguina o a través de videojocs, molts altres infants es veuen abocats a viure la guerra de debò, convertint-se en combatents des d'edats molt primerenques. Per a ells la guerra no és divertida ni els fa sentir-se més fortes: són infants privats del seu drets més bàsics que massa vegades són vists com a culpables.

Cada dia hi ha nens i nenes que veuen el seu futur truncat perquè perden la seva infància per convertir-se en soldats. Igual que altres menors afectats per conflictes a tot el món, són víctimes innocents de les atrocitats de la guerra. No obstant això, per a ells el retorn a la seva vida i la recuperació de la seva infància és tan difícil que pot semblar gairebé impossible. Alguns d'ells poden haver estat segrestats o reclutats per força; a uns altres els ha impulsat a unir-se a aquests grups la pobresa, els maltractaments i la discriminació, la pressió de la societat o dels companys, o el desig de venjar-se de la violència exercida contra ells o les seves famílies.

El reclutament de nens per a la lluita armada és il·legal i suposa una greu violació dels drets de la infància. Centenars de milers de nens i nenes al món són víctimes d'aquesta greu situació. UNICEF calcula que fins a 300.000 nens i nenes a tot el món participen en grups i forces armades amb diferents funcions, com a combatents, cuiners, portadors, missatgers, espies o per motius sexuals.

UNICEF
www.unicef.es/cat/actualitat-documentacio/publicacions/ninos-y-ninas-soldado (2014)


1. Fes un resum del text.

2. Què és un infant soldat?

3. Per què creus que és terrible la vida dels infants soldat?

.