Logo de Amnistia Internacional
CABECERA
CONTENIDO

Inici  Notícies  Noticies

Noticies
Països. 28-03-13
Turquia: El govern turc obliga centenars de persones refugiades a tornar a Síria
Haz clic para ampliar
Camp de refugiats d'Oncupinarm proper a la ciutat turca fronterera amb Síria de Kilis. El campament alberga 12.488 persones. UNHCR / A. Branthwaite/ September 2012. © UNHCR/A. Branthwaite


Les autoritats turques han expulsat uns 600 refugiats sirians, segons informacions que ha rebut Amnistia Internacional. Per l'organització, la decisió evidencia el desiterès del govern turc per la seguretat de les persones del país en ple conflicte armat. La informació obtinguda indica que els ciutadans sirians retornats estaven al camp de refugiats d'Akcakale, a la província de Sanliurfa, fronterera amb Síria.


Segons Andrew Gardner, investigador d'Amnistia Internacional sobre Turquia, tota devolució de refugiats sirians vulnera clarament el dret internacional. A pesar de violar, fins i tot, la legislació turca mateix, com ha apuntat Gardner, la decisió del govern turc no ha estat un fet aïllat, sinó que més refugiats queden exposats a rebre el mateix tracte.


Segons la informació rebuda, les devolucions s'han produït després de violentes protestes al camp de refugiats. “En cap circumstància les autoritats han de retornar les persones sirianes si corren perill de ser perseguits i patir violacions greus de drets humans", ha afirmat al respecte Gardner.

 

Versió original en castellà


I a les xarxes socials