Logo de Amnistia Internacional
CABECERA
CONTENIDO

Inici  Notícies  Noticies

Noticies
Països. 21-05-14
Rússia: les condemnes per l'assassinat d'Anna Politkovskaya no fan justícia
Haz clic para ampliar
El periodista d'investigació, Anna Politkovskaya, va ser assassinada el 2006 © Amnistia Internacional.


La condemna de cinc homes per l'assassinat de la periodista d'investigació russa Anna Politkovskaya només és un petit pas cap a la justícia. El procés ha deixat massa preguntes sense resposta i no es farà del tot justícia fins que siguin identificats i compareguin davant dels tribunals els qui van ordenar el crim, ha declarat Amnistia Internacional.

"El tràgic assassinat d'Anna Politkovskaya va posar de manifest els increïbles riscos que afronten els qui intenten denunciar els abusos contra els drets humans i la corrupció a Rússia. Fins que no es faci justícia si escau, tots els periodistes i activistes estaran en perill", ha afirmat Sergei Nikitin, director de l'Oficina d'Amnistia Internacional a Rússia.

"Les autoritats russes han de demostrar amb mesures concretes que estan tractant de determinar qui volia veure Anna Politkovskaya sense vida. Cal identificar els qui van ordenar-ne l'assassinat i fer que responguin davant la justícia".

Dimarts, un tribunal de Moscou va declarar cinc homes culpables de cometre el 2006 l'assassinat de la periodista davant del seu apartament a la capital russa. Encara es desconeix qui va ordenar-ne la mort.

En aquell moment, Anna Politkovskaya informava sobre qüestions de drets humans a Rússia, i concretament a la República de Txetxènia, en el Caucas Septentrional.


I a les xarxes socials