Logo de Amnistia Internacional
CABECERA
CONTENIDO

Inici  Notícies  Noticies

Noticies
General. 28-02-06
Perú: Les responsabilitats en drets humans comencen a la campanya electoral

28/2/06 - AI ha demanat als candidats i les candidates a la presidència de Perú que proposin projectes concrets per a la lluita contra la impunitat.

Londres.- En una carta oberta publicada avui, Amnistia Internacional ha demanat als candidats i les candidates a la presidència de Perú que proposin projectes concrets per a la lluita contra la impunitat, la discriminació i per a la protecció de la labor dels defensors de drets humans en els seus programes electorals.

 

?Perú està vivint un moment polític clau. La protecció dels drets humans ha de ser la màxima prioritat dels candidats i les candidates presidencials. Un país sense drets humans és un país sense futur,? va dir Nuria García, investigadora per a Perú d'Amnistia Internacional.

 

En la carta oberta, Amnistia Internacional ressalta el paper que ha tingut i té la discriminació en les violacions de drets humans en tot el país. La discriminació que van sofrir persones de comunitats indígenes o camperoles, després de patir milers d'abusos i violacions de drets humans a mans de Sendero Luminoso i de l'exèrcit durant els anys de conflicte armat, continua arrelada al país.

 

?Durant el conflicte armat, les comunitats marginades van ser les principals víctimes de greus abusos i violacions dels drets humans com la tortura, els assassinats i les "desaparicions". Avui, aquestes mateixes comunitats són les que pateixen noves violacions de drets humans, incloent l'absència d'assistència mèdica i d'educació,? va dir Nuria García.

 

Amnistia Internacional reconeix que la recent adopció del primer Pla Nacional de Drets Humans representa un pas important per al país. No obstant això, els seus efectes només seran duradors si qui dirigeixi el país en els pròxims cinc anys té la suficient voluntat política per perfeccionar-lo, enfortir-lo i engegar-lo efectivament.

 

?Només garantint el respecte dels drets i llibertats fonamentals es podrà assolir una veritable consolidació de l'Estat de Dret i la democràcia a Perú, transitant amb seguretat cap a una reconciliació que permeti tancar les ferides del passat, assegurant un futur en el qual els horrors de les dues últimes dècades no puguin tornar a repetir-se i en el qual els drets de tots els habitants del Perú siguin tractats amb el mateix respecte.?

 

(28/02/2006)


I a les xarxes socials