Logo de Amnistia Internacional
CABECERA
CONTENIDO

Inici  Notícies  Noticies

Noticies
Països. 28-03-12
Cuba: Mentre la visita del Papa s'apropa a la seva fi, les autoritats cubanes detenen a activistes i bloquegen les comunicacions
Raúl Castro. Autor Roosewelt Pinheiro/AbrHaz clic para ampliar
Raúl Castro. Autor Roosewelt Pinheiro/Abr


Els activistes cubans de drets humans s'enfronten a una onada d'assetjament que té com a finalitat silenciar-los durant la visita del Papa. Així ho ha manifestat Amnistia Internacional.

La repressió ha donat lloc a un augment de les detencions, i als activistes els han desconnectat el telèfon, i en alguns casos han envoltat les seves cases, per impedir-los denunciar abusos durant la visita del Papa Benedicte.

Les línies telefòniques d'algunes organitzacions locals de drets humans, com la Comissió Cubana de Drets Humans i Reconciliació Nacional, estan tallades des del dilluns, i els telèfons mòbils de destacats activistes i crítics del govern estan sobtadament inaccessibles.

“El bloqueig de les comunicacions i la detenció de més de 150 opositors polítics és un altre exemple més del menyspreu absolut de les autoritats cubanes cap als drets humans”, ha manifestat Javier Zúñiga, assessor especial d'Amnistia Internacional.

“Les autoritats cubanes han de cessar immediatament l'assetjament als activistes, i han de garantir que totes les persones de Cuba poden expressar lliurement la seva opinió, perquè d'aquesta manera els activistes puguin realitzar les seves activitats legítimes”.

“Davant d'aquesta situació, que contradiu la seva crida a una 'societat més oberta' a Cuba, el Papa ha d'adoptar postura, i ha de prestar la seva veu als qui s'han quedat sense ella a causa de la constant repressió: ha de condemnar la falta de llibertats a Cuba”.

El dilluns 26 de març, desenes d'opositors al govern van ser detinguts a Santiago de Cuba, on el Papa va celebrar una missa pública a l'inici de la seva visita.

Així mateix, la policia i els agents del departament de seguretat van envoltar les cases de nombrosos opositors, els quals van mantenir assetjats per impedir-los assistir a la missa del Papa o circular lliurement.

A Cuba, les detencions breus d'opositors al govern, activistes de drets humans i periodistes independents són pràctica habitual. En la vigília de la visita del Papa, centenars d'opositors al govern van ser detinguts durant períodes breus, amenaçats o privats de la seva llibertat de circulació.


I a les xarxes socials