Logo de Amnistia Internacional
CABECERA
CONTENIDO

Inici  Notícies  Noticies

Noticies
Països. 07-04-17
Autoritats russes prohibeixen mem d'Internet de Putin conegut com "el pallasso gai" però no investiguen homicidis homòfobs
Haz clic para ampliar
Imatge: gettyimages


Després de prohibir el govern rus un imatge alterada digitalment que representa el president Vladimir Putin amb els llavis i els ulls pintats i de la qual els mitjans de comunicació globals han informat àmpliament referint-s'hi com el mem del "pallasso gai", Sergei Nikitin, director de l'oficina de Moscou d'Amnistia Internacional, ha manifestat:

"Amb la seva definició retorçada de la justícia, l'autoritats russes han decidit utilitzar la legislació contra l'extremisme per silenciar l'exercici pacífic de la llibertat d'expressió en un moment en què l'homofòbia tolerada per l'Estat fomenta la violència a tot el país".

"En lloc de reprimir la sàtira política, l'Estat hauria d'utilitzar la maquinària de la justícia per investigar les terribles i creixents denúncies de segrestos massius, tortura i homicidis d'homes gais a Txetxènia".

Informació complementària

Aquesta setmana s'ha sabut que "la imatge satírica del president Putin maquillat -que porta la llegenda: "Votants de Putin [...] diuen que n'hi ha ha molts, però no hi ha cap entre la gent que conec"- s'ha inclòs en la llista de "material extremista" del Ministeri de Justícia.

La imatge va aparèixer per primera vegada com a resposta a la prohibició per llei el 2013 de la "propaganda de l'homosexualitat entre menors d'edat", disposició que restringeix els drets humans i que ha fomentat l'homofòbia a Rússia.

El Ministeri de Justícia ha explicat en el seu lloc web que la imatge insinua la "presumpta orientació sexual no convencional del president de la Federació Russa". Va ser prohibida pel Tribunal Central de Districte de Tver, al centre de Rússia, al maig de 2016, juntament amb altres imatges publicades a la xarxa social russa Vkontaktep per l'acusat Aleksandr Tsvetkov.

El periòdic rus Novaia Gazeta va informar l'1 d'abril que a la regió russa de Txetxènia havien segrestat almenys 100 homes considerats gais i n'havien matat tres, pel que sembla, d'una campanya homofóbica coordinada.


I a les xarxes socials