Logo de Amnistia Internacional
CABECERA
CONTENIDO

Inici  Notícies  Noticies

Noticies
Països. 09-01-18
Aràbia Saudita: Tres anys després de començar a ser flagel·lat, el bloguer Raif Badawi segueix empresonat
Haz clic para ampliar
Raif Badawi


Amnistia Internacional llança una campanya per recordar el tercer aniversari de la flagel·lació pública del bloguer saudita Raif Badawi. El 9 de gener de 2015 va rebre les primeres 50 de les 1.000 fuetades que se li van imposar per crear i escriure en un web dedicat al debat polític i social.

La seva flagel·lació va desfermar la indignació internacional i simpatitzants d'Amnistia Internacional a tot el món van alçar la seva veu, demanant la condemna global de les autoritats i exigint la llibertat incondicional de Raif Badawi i de tots els altres presos i preses de consciència. No ha rebut més fuetades, però continua tancat complint 10 anys de presó.

"Si les autoritats saudites tenen la intenció sincera d'introduir reformes i canvis positius, haurien d'alliberar immediatament Raif Badawi i tots els presos i preses de consciència, reclosos només per expressar lliure i públicament les seves opinions", ha afirmat Samah Hadid, directora de Campanyes per al Pròxim Orient d'Amnistia Internacional.

"Ens neguem a permetre que l'historial atroç de drets humans de l'Aràbia Saudita passi inadvertit. La repressió de la societat civil i de la llibertat d'expressió continua imparable mentre les autoritats segueixen detenint i portant a judici defensors i defensores per càrrecs relacionats amb el seu activisme pacífic".

La setmana passada, diversos experts de l'ONU van demanar l'alliberament de totes les persones detingudes per exercir els seus drets de manera pacífica a l'Aràbia Saudita, inclosos membres de l'Associació Saudita de Drets Civils i Polítics, en el que van qualificar de  "preocupant quadre de detenció i reclusió arbitràries practicades de manera sistemàtica i generalitzada".
 
Com a part de la campanya, activistes d'Amnistia Internacional es trobaran avui davant les ambaixades de l'Aràbia Saudita en diferents ciutats del món. Utilitzaran també les xarxes socials per pressionar les autoritats saudites, així com als governs dels seus països, perquè actuïn i garanteixin l'alliberament immediat i incondicional de Raif Badawi i de tots els presos i preses de consciència de l'Aràbia Saudita.


I a les xarxes socials