Logo de Amnistia Internacional
CABECERA
CONTENIDO

Suma't a la Xarxa d'Accions Urgents i treballa per casos individuals

Inici  Campanyes i països  Temes i campanyes

Temes i campanyes

Milers de persones a tot el món treballen per promoure i defensar els drets humans dels altres i, amb freqüència, posen en risc la seva vida.

La fam, la manca d'habitatge i les malalties que poden prevenir-se no són mals socials inevitables o el resultat de desastres naturals. Són un escàndol per als drets humans perquè tenen responsables.

Moltes famíles arreu esperen tenir notícies sobre què va passar a éssers estimats que es van emportar agents estatals, persones que actuaven amb el seu suport o consentiment.

L'educació i la sensibilització en drets humans és la millor manera de prevenir violacions i abusos que pateixen moltes persones al món.

La capacitat de les empreses per continuar proporcionant béns i serveis també depèn de la seva credibilitat i coherència davant d'una societat que demana, cada cop, que es respectin els drets humans.

Els responsables dels crims més greus i atroços contra persones saben que cada vegada hi ha menys llocs on amagar-se de la justícia.

Censura, assetjament, multes, amenaces, presó, mort... Aquesta és la resposta que obtenen moltes persones que busquen expressar les seves idees o creences en llibertat.

Milions de nens i nenes a tot el món són víctimes d'abusos i violacions dels seus drets humans.

A tot el món s'empresonen persones lesbianes, gais, bisexuals i transgènere en aplicació de lleis que vigilen els dormitoris i que converteixen un petó i el fet d'estimar en un delicte.

Les dones pateixen violència pel simple fet de ser-ho. És la violació de drets humans més universal, oculta i encerclada d'impunitat.

La pena de mort és el càstig més extrem, inhumà, cruel i degradant. És una violació del dret a la vida, és irreversible i comporta el risc d'executar persones innocents.

No han preconitzat la violència. No han comès cap abús. I tanmateix, moltes persones són empresonades al món per les seves conviccions polítiques, religioses o altres motius de consciència.

Amnistia Internacional advoca per la protecció i promoció dels drets humans de les persones refugiades, sol·licitants d'asil, migrants i desplaçades internes.

I a les xarxes socials