Logo de Amnistia Internacional
CABECERA
CONTENIDO

Més informació

Més informació

Informació per país (des del web del Secretariat Internacional d'AI)

Annual Report 2013 (en anglès)

Inici  Campanyes i països  Països

Països

INFORMACIÓ SOBRE PAÏSOS PRIORITARIS PER A LA SECCIÓ ESPANYOLA D'AI

Amnistia Internacional manté un seguit de preocupacions sobre la situació dels drets humans a l'estat espanyol. Entre altres, DESC, forces de seguretat, tortura, tracte a immigrants, violència contra les dones i víctimes del franquisme

L'assetjament a defensors i defensores dels drets humans, la censura a Internet, l'aplicació de la pena de mort, el sistema judicial i les restriccions a la llibertat d'expressió i reunió són algunes de les nostres preocupacions a la Xina.

El conflicte armat intern que afecta el país des de fa 50 anys enfronta exèrcit, paramilitars i grups guerrillers, en un cicle interminable de violència. La població civil n'és la principal víctima.

Una de les potències mundials té importants reptes en la defensa dels drets humans. Tancar Guantánamo, l'ús d'avions no tripulats (drones) i deixar enrere la pena de mort són els principals, però no els únics.

Des del retorn de Vladimir Putin a la presidència del país el març de 2012, s'han aprovat lleis que coarten la llibertat d'expressió, reunió i associació. L'historial de Rússia en matèria de drets humans és cada cop més lamentable.

El conflicte a la zona segueix actiu i és font constant de violacions i abusos de drets humans. Preocupen, entre altres, el mur de Cisjordània, la situació humanitària a Gaza o els atacs a població civil a Gaza i Israel.

Les greus violacions de drets humans a Mèxic posen de manifest que, fins al moment, els compromisos assumits pel Govern mexicà d'aplicar els tractats i normes internacionals en aquest àmbit no s'estan complint.

Dia a dia la situació dels drets humans es deteriora. El conflicte va començar el desembre del 2012 quan una coalició de grups armats va llançar una ofensiva contra el govern, que va caure el març de 2013. En els darrers mesos els atacs contra població civil han empitjorat.

I a les xarxes socials