Logo de Amnistia Internacional
CABECERA
CONTENIDO

El 1973...

El 1973...

.. Amnistia Internacional va emetre 11 Accions Urgents; el 1997 van ser 1.200, un mínim de cinc diàries. Cada cas genera un volum de correu difícil d'ignorar fins i tot pel més distant dels governs.

COM POTS AJUDAR

COM POTS AJUDAR

Uneix-te a AI
Ajuda a posar fi als abusos de drets humans

Fes un donatiu
Que seguim treballant pels drets humans des de la independència econòmica, depèn de tu

Deixa un llegat
Assegura't que els teus principis seguiran sent defensats, per sempre.

Inici  Actua  Xarxa d’Accions Urgents

Xarxa d’Accions Urgents
Luiz Rossi, primera persona objecte d'una Acció Urgent d'Amnistia Internacional

Quan Amnistia Internacional té notícia que una o més persones es troben en situació extrema de risc, activa una xarxa integrada per desenes de milers de persones a tot el món, que uneixen la seva capacitat de pressió enviant cartes, faxos i missatges de correu el més ràpidament possible al país que es tracti.

La primera Acció Urgent es va emetre el 1973, en defensa d'un professor brasiler, Luiz Rossi, que corria greu risc de ser torturat.

Les autoritats no permetien als seus familiars visitar-lo... fins que van començar a arribar cartes. Encara que no es va tornar a saber de gaire persones posades sota custòdia policial durant el règim militar brasiler, Rossi va ser finalment posat en llibertat l'octubre d'aquell 1973.

Hi ha altres figures conegudes en favor de les quals s'han emès Accions Urgents, com Vaclav Havel o la premi Nobel de la Pau Aung Sang Suu Kyi, però la majoria de les crides que envien col·laboradors i simpatitzants d'Amnistia Internacional s'escriuen a favor d'homes i dones corrents, de vegades fins i tot nens, per a qui no caure en l'oblit pot arribar a significar la frontera entre la vida i la mort.

“Durant la meva detenció, el seu suport em va donar força per enfrontar moments difícils i va facilitar obtenir el meu alliberament, mai no oblidaré aquesta demostració d'amor i preocupació per la meva situació. En moltes ocasions, persones que lluiten per la justícia són arrestades, estic segura que el seu suport serà sempre present.

Una vegada més, gràcies.

Atentament”

Diolinda Alves de Souza (Brasil)


Amnistia Internacional ha pogut comprovar que en aproximadament una tercera part dels casos s'ha produït una millora en la situació de les víctimes. Una crida ràpida és una de les coses més efectives que pot fer un simpatitzant individual per ajudar els qui corren perill de patir tortures o maltractaments, o presos les vides dels quals estan amenaçades.

Uneix-te a la Xarxa: escriu una carta, salva una vida. - Aquest vincle et portarà a la pàgina web en castellà de la Secció Espanyola d’Amnistia Internacional-.

I a les xarxes socials