Logo de Amnistia Internacional
CABECERA
CONTENIDO

Inici  Actua  Ciberaccions  Arxiu de ciberaccions finalitzades

Arxiu de ciberaccions finalitzades
Actua pels drets de les dones

Iniciada el 3 de març de 2010

Una de cada tres dones i nenes al món ha patit abusos i a Europa desenes de milers són blanc de violència sexual, maltractades, explotades com a mercaderia, sotmeses a mutilació genital i a matrimonis forçats. Actua!

Marxa de la Ruta Pacífica de las Mujeres, 2007 © Ruta Pacífica de las Mujeres

Iniciada el 4 de març de 2010
Un grup paramilitar colombià ha amenaçat amb matar els membres d'una organització de defensa dels drets de les dones. L'amenaça declara a l'organització objectiu militar i diu que existeix un pla per matar a totes les dones que la composen. Actua!

Font d'aigua a Soweto (Kibera)

Iniciada el 19 de febrer de 2010

Les Nacions Unides han de posar en marxa una entitat forta i amb recursos ecursos suficients per defensar els drets de les dones al món. Actua ja!

Iniciada el 10 de desembre de 2009.

Demana a Hu Jintao i Barack Obama que ratifiquin el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics i el Pacte Internacional de Drets Econòmics, Socials i Culturals respectivament

Les autoritats iraquianes es disposen a executar a centenars de presos, incloses 17 dones. Tots ells han esgotat totes les seves possibilitats d’apel•lació i podrien ser executats en qualsevol moment. La Pena de Mort cada vegada està més instaurada a l’Iraq. Actua ja!

Israel exerceix un control total dels recursos hídrics als Territoris Ocupats Palestins i aplica restriccions i polítiques discriminatòries que restringeixen greument l'accés a  l'aigua dels palestins. Exigeix al govern israelià un canvi de política.

Iniciada el 08 de juliol de 2009. 23.758 firmes recollides

El Govern ha d'acabar amb totes les formes de violència cap a les dones i les nenes. A Espanya, hi ha una absència clara de mesures per prevenir les agressions sexuals, protegir les víctimes i processar els responsables.

Iniciada el 19 de novembre de 2009.
La prohibició total de l’avortament a Nicaragua està posant en perill les vides de nenes i dones, negant-los el tractament per salvar vides, prevenint als professionals de la salut de practicar la medicina eficaç i contribuent així a un augment de les morts maternes a tot el país.

Les persones condemnades a mort al Japó es desperten cada dia sense saber si serà l’últim. Aquesta incertesa i les dures condicions de reclusions en aïllament porten a moltes d’elles a desenvolupar malalties mentals.

El ciutadà rus Murad Gasayev ha estat posat en llibertat després que no es trobessin proves de la seva implicació en l’atemptat del que se l’acusava. Tot i així, Gasayev, que va ser extraditat a Rússia per les autoritat espanyoles, ha rebut amenaces i tant ell com la seva família podrien córrer un greu perill.

Iniciada el 17 de juny de 2009,  actualitzada: 29-des -09. 11.105 signatures recollides.
La repressió iniciada amb una virulència sense precedents el juny de 2009 per sufocar les protestes per l’anunci de Mahmoud Ahmadineyad com president de l’Iran sembla haver-se renovat en les últimes setmanes. Actua ja!

Iniciada el 02 de juliol de 2009. 36.452 firmes recollides

Després dels 22 dies de mort i destrucció a Gaza a començaments de 2009, les víctimes continuen sense obtenir justícia. El Govern d'Israel ni tan sols no es presta a cooperar amb la missió de Nacions Unides que investiga els crims de guerra comeses per ambdues parts. Actua!

Iniciada el 18 de desembre de 2009.

L'advocat Jorge Molano participa al procés judicial d'un ex oficial de l'exèrcit. Ell i la seva família corren greu perill. Actua!

Iniciada el 30 de juny de 2009.  22.050  firmes recollides

Les violacions de drets humans generalitzades relacionades amb l’extracció de petroli han destruït mitjans de subsistència tradicionals, han contaminat el medi ambient, han perjudicat la salut de les persones i han contribuït al conflicte.

L’Aràbia Saudita, l’Iran, el Sudan i el Iemen continuen condemnant a mort i executant a persones que eren menors quan es van cometre els delictes. Exigeix a aquests països que, en compliment del dret internacional, suspenguin immediatament aquesta pràctica atroç.

Iniciada el 13 d’octubre de 2009. 30.573 firmes recollides

“Potser moriré”. Jove de 16 anys embarassada, tercera dona d’un home gran, parlant sobre el seu pròxim part. Posa fi a les morts maternes a Sierra Leone. 

Iniciada el 3 de setembre de 2009, 25.295 firmes recollides

Espanya ha tancat el 2008 amb una de les xifres més baixes en concessió d’estatus de refugiats des de 2001. Només 151 persones han estat reconegudes com a refugiades, mentre 4.516 havien sol•licitat protecció internacional. D’aprovar-se la reforma de la Llei d’Asil, les xifres s’agreujarien encara més.

El passat 25 de juny, el Congrés dels Diputats va aprovar modificar l’article 23.4 de la Llei Orgànica del Poder Judicial que consagra el principi de jurisdicció universal per restringir el seu contingut i abast. Avui, aquesta reforma està pendent de l’aprovació del Senat, sense un debat ciutadà sobre la seva necessitat o pertinència. L’exercici de la jurisdicció universal per part dels tribunals espanyols ha fet possible obrir procediments i dictar resolucions que han contribuït a lluitar contra la impunitat dels perpetradors dels crims més atroços. Gràcies a l’exercici efectiu de la jurisdicció universal espanyola, s’ha generat una major consciència a la comunitat internacional de que aquests no són “intocables”, que els seus actes poden i han de ser castigats i que no existeixen països segurs per ells.  
Ajuda amb la teva acció a que les víctimes dels crims més atroços i execrables puguin accedir a la justícia!

Però no aconseguiran callar-nos. Amnistia Internacional ha lluitat per salvar la seva vida des que el seu cas va sortir a la llum. I ho continuem fent per tots els menors que a l'Iran corren perill d'execució imminent. És necessari continuar treballant pels casos de Behnoud Shojaee, Mohammad Feda'i, Bahman Salimian, Naser Qasemi, Mohammad Reza Haddadi, Abbas Hosseini, i de tantes altres persones que es troben en perill d'execució a l'Iran acusades per delictes presumptament comesos quan eren menors. Per això et demanem que ens ajudis a parar aquestes execucions signant la petició a les autoritats iranianes.

A Gaza i el sud d'Israel es va aclarint progressivament en tota la seva magnitud la devastació causada durant el conflicte.

L'equip d'investigació d'Amnistia Internacional que treballa a Gaza i el sud d'Israel ha trobat indicis que totes les parts en conflicte han comès crims de guerra i altres violacions greus del dret internacional.

Les defensores de drets humans a l'Afganistan pateixen amenaces de mort, intents de segrests i agressions físiques. Algunes han hagut de fugir del país; d'altres les han matat per atrevir-se a alçar la veu.

Iniciada el 12 de maig de 2009. 3.621 firmes recollides

Finalitza el plaç durant el qual el president Obama va decretar la suspensió dels judicis davant comissions militars i el govern americà segueix sense formular càrrecs contra cap dels detinguts davant tribunals federals ordinaris.   

Iniciada el 26 de gener de 2009

El president dels Estats Units, Barack Obama ha donat l'ordre de tancar Guantánamo i els centres de detenció secreta de la CIA, suspendre els judicis per comissions militars i prohibir la tortura en els interrogatoris. Aquestes mesures s'han de posar en marxa com més aviat millor.

Iniciada el 20 de gener de 2009,actualitzada: 22-gen.-09. 1.149 firmes
recollides

Omar Khadr, de nacionalitat canadenca, tenia només 15 anys quan va ser detingut a l'Afganistan per l'exèrcit nord-americà acusat de ser "combatent enemic". El 26 de gener havia de ser jutjat per una comissió militar. Escriu al Presidente Obama perquè, en cap cas, no es reprengui el judici

Iniciada el 31 de octubre de 2008. 56.811 signatures recollides

Des de 1998, en el prolongat conflicte de la República Democràtica del Congo han mort ja més de cinc milions de persones i més de 30.000 nens i nenes han estat reclutats com a soldats. La crisi humanitària i de drets humans s’ha agreujat terriblement en les darreres setmanes i ha intensificat els problemes dels nens i nenes.

Iniciada el 06 de març de 2008, actualitzada: 14-març-08. 5.732 firmes recollides
Al març del 2008 els atacs de l'exèrcit israelià contra la Gaza han causat la mort a més de 100 palestins, dels quals més de la meitat eren civils. També vuit civils israelians han mort en un atemptat. Ajuda'ns a parar l'espiral de violència.  

Iniciada el 15 de gener de 2008.
A l'Iran encara hi ha dones i homes que són condemnats a morir lapidats per cometre adulteri. La lapidació és un càstig especialment cruel que viola les normes internacionals. Ajuda'ns a acabar amb ell.

Iniciada el 03 de gener de 2008, actualitzada: 04-abr.-08. 22.490 firmes recollides
Hu Jia, incomunicat i sense accés a advocat ni a la seva família ni al tractament mèdic que necessita, corre risc de ser torturat.

Iniciada el 26 de juny de 2008. 7.160 firmes recollides
Donny Reyes, activista dels drets de lesbianes, homosexuals, bisexuals i transgènere, va ser detingut arbitràriament el 18 de març de 2007. Durant la seva detenció va sofrir maltractaments i un any després encara espera resposta de la Justícia hondurenya.

La violència urbana afecta molt més a les dones pobres de les favelas, on viuen una realitat catastròfica, víctimes de la violència criminal i policial que assola les seves comunitats. ¡Actúa!

Iniciada el 05 de juny de 2008. 1.481 firmes recollides
Defensores i defensors iranians participen en la Campanya per la Igualtat per recollir un milió de firmes per acabar amb la discriminació legal contra les dones a l'Iran. Les autoritats han reprimit durament moltes d'aquestes persones per exercir el seu dret a la llibertat d'expressió i associació. Ajuda a les dones iranianes a defensar els seus drets.

Iniciada el 25 de febrer de 2008.
Les autoritats espanyoles estan preparant l'extradició de Murat Gasayev a la Federació Russa, on correria el risc de ser torturat i sofrir maltractaments, així com a ser sotmès a un judici sense les garanties degudes.

Iniciada el 28 de gener de 2008. 3.186 firmes recollides
Ricardo Ucán, indígena maia condemnat per assassinat, va veure vulnerats els seus drets, inclosos el dret a un judici just, a un intèrpret i a una defensa adequada.

Iniciada el 03 de juliol de 2007. 3.650 firmes recollides
La farsa del procés de desmobilització paramilitar, les amenaces, els homicidis, i el clima d'impunitat fan de Colòmbia un dels llocs més perillosos del món per als sindicalistes.

Iniciada el 03 de gener de 2008, actualitzada: 04-abr.-08. 22.490 firmes recollides
Hu Jia, incomunicat i sense accés a advocat ni a la seva família ni al tractament mèdic que necessita, corre risc de ser torturat.

Iniciada el 25 de febrer de 2008.
Les autoritats espanyoles estan preparant l'extradició de Murat Gasayev a la Federació Russa, on correria el risc de ser torturat i sofrir maltractaments, així com a ser sotmès a un judici sense les garanties degudes.

Iniciada el 06 de març de 2008, actualitzada: 14-març-08. 5.732 firmes recollides
Al març del 2008 els atacs de l'exèrcit israelià contra la Gaza han causat la mort a més de 100 palestins, dels quals més de la meitat eren civils. També vuit civils israelians han mort en un atemptat. Ajuda'ns a parar l'espiral de violència.  

Iniciada l'11 de gener de 2008. 22.110 firmes recollides
Sis anys després del trasllat dels primers detinguts, Guantánamo continua sent el trist símbol de "la guerra contra el terror" liderada pels Estats Units. Més de 270 persones continuen encara recloses a Guantánamo.

Iniciada el 10 de desembre de 2007.
A la Xina els drets humans continuen sent trepitjats. El govern xinès ha incomplert les promeses que va fer quan competia per la seu de Los Jocs Olímpics. Demostra a les autoritats de la Xina que per a tu els drets humans no són un joc.

I a les xarxes socials