Logo de Amnistia Internacional
CABECERA
CONTENIDO

Necessitem suport

Necessitem suport

L'acció salva vides

“Em van torturar amb descarregues elèctriques, em van arrencar dents i ungles, però no es van atrevir a matar-me… Sense Amnistia Internacional, avui no estaria viu”. Imran Exhibé, membre de la Societat per a l'Amistat Rus-Txetxena, detingut més de 12 vegades entre 2000 i 2005.

Amnistia Internacional des del primer moment es va constituir com una organització de persones que treballen per a altres persones.

En tot el món hem contribuït a alliberar més de 50.000 persones preses de consciència.

L'organització ha treballat alguns casos individuals de persones que han rebut el Nobel de la Pau, com ara Adolfo Pérez Esquivel, Andrei Sakhàrov, Rigoberta Menchú, Aung San Suu Kyi o Nelson Mandela, entre altres.

I només a l'Estat espanyol des del 1982 s'ha treballat amb èxit més de 350 casos individuals, 200 dels quals eren presos de consciència.

Inici  Actua  Ciberaccions

Ciberaccions

Milers de persones "desaparegudes" durant la guerra civil i el franquisme no van tornar a casa. Algunes durant dies, unes altres mai no van tornar. En solidaritat amb les víctimes, firma i enviarem aquesta carta al govern espanyol perquè no s'oblidi d'aquestes persones.

Passen els mesos i Espanya encara està molt lluny del compromís d'acollir aquestes persones. Al ritme actual, caldrien 23 anys per aconseguir-ho.

Defensors i defensores de drets humans a Turquia han estat empresonats a l'espera de judici, entre els quals la directora d'AI a Turquia, Idil Eser, i el president, Taner Iliç. Ara són aquestes persones, que treballen pels drets dels altres, les que necessiten la nostra ajuda.

Evelyn Beatriz Hernández Cruz, 19 anys, va ser violada. Embarassada, va anar de part sense saber-ho. Com l'avortament és il·legal en tots els casos, l'hospital la va denunciar. Ara ha estat sentenciada a 30 anys de presó per "homicidi agreujat".

Calculem que fins a 34.000 sancions només el 2016 podrien ser conductes emparades pel dret de reunió, expressió, i informació. Aquesta llei ha confirmat més poder per a la policia i menys garanties perquè la ciutadania defensi els seus drets.

En els últims 50 anys, Israel ha expulsat milers de palestins de les seves terres i les ha ocupat i utilitzat il·legalment per crear assentaments on s'allotgen exclusivament colons jueus israelians.

Azza Soliman arrisca cada dia la seva seguretat i la seva llibertat per defensar a les dones supervivents de violència a Egipte. Pel aquest treball a favor dels drets de les dones pot ser condemnada a 15 anys de presó.

Rodrigo Mundaca i la resta d'activistes de MODATIMA treballen per protegir l'accés a l'aigua de comunitats locals a Xile, per la qual cosa fins i tot han rebut agressions físiques i amenaces de mort, i s'enfronten a processos judicials.

El cas d'Ahmed reflecteix una confluència inquietant de dues perilloses tendències: l'ús indegut dels delictes de terrorisme i el tracte espantós a les persones refugiades i migrants.  Un pare de família de Xipre acaba en una presó hongaresa injustament acusat de "terrorisme".

Per a un miler de persones refugiades i sol·licitants d'asil, Nauru és una illa de desesperació on són expulsades per buscar seguretat a Austràlia. Per a la multinacional espanyola Ferrovial, Nauru és una illa del tresor on guanyan milions de dòlars.

L'empresa espanyola Navantia és a punt de tancar un contracte per a la venda de cinc corbetes a l'ràbia Saudita, malgrat el risc evident que es puguin utilitzar per cometre violacions greus del dret internacional. Ajuda'ns a parar aquesta operació abans que sigui tard.

L'activista saudita va rebre la primera sèrie de les 1.000 fuetades a què va ser condemnat el gener de 2015. Al juliol de l'any passat el Tribunal Suprem va confirmar la seva condemna. El "delicte"? Obrir un blog de debat social i polític.

Noori (nom fictici), refugiat sirià de 21 anys, podria convertir-se en el primer sol·licitant d'asil a Grècia que és retornat a Turquia en aplicació de l'acord il·legal entre la Unió Europea i Turquia.

El fotoperiodista Mahmoud Abou Zeid, conegut com Shawkan, està empresonat des de fa gairebé dos anys pel simple fet de fer fotografies. Si és condemnat pot ser executat. El seu judici, suspès en diverses ocasions, es farà el 9 d'agost.

Annie Alfred és una nena com qualsevol altra de Malawi. Té 10 anys i de gran vol ser infermera. Però potser no visqui prou per complir aquest desig. A Malawi milers de persones amb albinisme i les seves famílies viuen amb por a ser segrestades o assassinades per comerciar amb el seu cos per fer bruixeria.

I a les xarxes socials