Logo de Amnistia Internacional
CABECERA
CONTENIDO

Necessitem suport

Necessitem suport

L'acció salva vides

“Em van torturar amb descarregues elèctriques, em van arrencar dents i ungles, però no es van atrevir a matar-me… Sense Amnistia Internacional, avui no estaria viu”. Imran Exhibé, membre de la Societat per a l'Amistat Rus-Txetxena, detingut més de 12 vegades entre 2000 i 2005.

Amnistia Internacional des del primer moment es va constituir com una organització de persones que treballen per a altres persones.

En tot el món hem contribuït a alliberar més de 50.000 persones preses de consciència.

L'organització ha treballat alguns casos individuals de persones que han rebut el Nobel de la Pau, com ara Adolfo Pérez Esquivel, Andrei Sakhàrov, Rigoberta Menchú, Aung San Suu Kyi o Nelson Mandela, entre altres.

I només a l'Estat espanyol des del 1982 s'ha treballat amb èxit més de 350 casos individuals, 200 dels quals eren presos de consciència.

Inici  Actua  Ciberaccions

Ciberaccions

Les persones refugiades que es troben a les illes gregues sobreviuen com poden a un hivern inusualment fred, atrapades per les polítiques inhumanes de la Unió Europea. Literalment han estat abandonades a la intempèrie a les portes d'Europa. Quin tipus de societat tracta així a la gent?

L'empresa espanyola Navantia és a punt de tancar un contracte per a la venda de cinc corbetes a l'ràbia Saudita, malgrat el risc evident que es puguin utilitzar per cometre violacions greus del dret internacional. Ajuda'ns a parar aquesta operació abans que sigui tard.

Bassema Darwish és una de les milers de dones yazidites segrestades per l'Estat Islàmic a l'Iraq i convertides en esclaves sexuals. Ara està detinguda en una presó del Govern Regional del Kurdistan, que també l'ha torturat i l'acusa de terrorisme.

L'activista saudita va rebre la primera sèrie de les 1.000 fuetades a què va ser condemnat el gener de 2015. Al juliol de l'any passat el Tribunal Suprem va confirmar la seva condemna. El "delicte"? Obrir un blog de debat social i polític.

Milers de persones "desaparegudes" durant la guerra civil i el franquisme no van tornar a casa. Algunes durant dies, unes altres mai no van tornar. En solidaritat amb les víctimes, firma i enviarem aquesta carta al Ministre de Justícia espanyol perquè no s'oblidi d'aquestes persones.

Volem fer arribar als presos i preses de consciència les nostres paraules de solidaritat. En rebre aquestes postals, encara que sigui en un idioma que no comprenen, sabran que la seva injustícia és coneguda, i això els reportarà un enorme suport moral. També mostraran a les autoritats que no són víctimes oblidades.

Annie Alfred és una nena com qualsevol altra de Malawi. Té 10 anys i de gran vol ser infermera. Però potser no visqui prou per complir aquest desig. A Malawi milers de persones amb albinisme i les seves famílies viuen amb por a ser segrestades o assassinades per comerciar amb el seu cos per fer bruixeria.

En una decisió sorprenent, el Tribunal de Justícia de Rio de Janeiro, al Brasil, ha decidit arxivar el cas d'Eduardo de Jesús Ferreira, nen de 10 anys que va morir per trets de la policia militar en una favela.

Des d'Amnistia Internacional, hem decidit impulsar el manifest #YoAcojo #JoAcullo. Perquè estem en contra dels abusos que estan patint les persones refugiades, i pensem que podem i hem d'acollir-les. Llegeix el manifest i suma-t'hi.

Colgate-Palmolive, Kellogg's, Nestlé, Reckitt Benckiser, Procter & Gamble i Unilever venen productes d'alimentació i cosmètics que contenen oli de palma i derivats: ingredients que provenen de treball infantil i forçat a les plantacions d'Indonèsia.

El fotoperiodista Mahmoud Abou Zeid, conegut com Shawkan, està empresonat des de fa gairebé dos anys pel simple fet de fer fotografies. Si és condemnat pot ser executat. El seu judici, suspès en diverses ocasions, es farà el 9 d'agost.

Una violència gairebé bèl·lica a Hondures, El Salvador i Guatemala ha generat una crisi de refugi poc visible. Centenars de milers de  persones fugen del terror de les "maras" i grups delictius: joves, dones, persones LGBTI, etc. que es veuen obligades a fugir per salvar la vida.

L'execució de la Zeinab no s'ha produït a l'Iran i ara ja no corre risc immediat. És molt important seguir pressionant perquè la condemna s'anul·li i es faci un nou judici sense recurs a la pena capital.

El 3 de març ha quedat per sempre marcat com un dia negre per a l'activisme social a Hondures. Berta Càceres, líder indígena lenca i cofundadora de COPINH, era assassinada a trets.

El 29 de maig aquests vuit joves egipcis van ser condemnats a mort després d'arrencar-los unes falses confessions fetes sota tortura acusats de pertànyer a "una cèl·lula terrorista". Els seus advocats tenen 60 dies per apel·lar al Suprem.

Noori (nom fictici), refugiat sirià de 21 anys, podria convertir-se en el primer sol·licitant d'asil a Grècia que és retornat a Turquia en aplicació de l'acord il·legal entre la Unió Europea i Turquia.

L'execució de 47 persones el 2/01 fa témer que en breu siguin executats a Aràbia Saudita tres joves activistes xiïtes, detinguts quan eren menors d'edat.

I a les xarxes socials