Logo de Amnistia Internacional
CABECERA
CONTENIDO

Necessitem suport

Necessitem suport

L'acció salva vides

“Em van torturar amb descarregues elèctriques, em van arrencar dents i ungles, però no es van atrevir a matar-me… Sense Amnistia Internacional, avui no estaria viu”. Imran Exhibé, membre de la Societat per a l'Amistat Rus-Txetxena, detingut més de 12 vegades entre 2000 i 2005.

Amnistia Internacional des del primer moment es va constituir com una organització de persones que treballen per a altres persones.

En tot el món hem contribuït a alliberar més de 50.000 persones preses de consciència.

L'organització ha treballat alguns casos individuals de persones que han rebut el Nobel de la Pau, com ara Adolfo Pérez Esquivel, Andrei Sakhàrov, Rigoberta Menchú, Aung San Suu Kyi o Nelson Mandela, entre altres.

I només a l'Estat espanyol des del 1982 s'ha treballat amb èxit més de 350 casos individuals, 200 dels quals eren presos de consciència.

Inici  Actua  Ciberaccions

Ciberaccions

Amal Fathy és una defensora egipcia de drets humans que ha estat detinguda per parlar d'assetjament sexual a Facebook. Només la pressió internacional pot canviar aquesta situació i aconseguir el seu alliberament.

Entre 2015 i 2017 Espanya ha exportat més de 4 milions d'euros en armament a Israel. Volem saber si aquestes armes s'han utilitzat en la repressió de manifestants a la frontera amb Gaza. Signa per a què el govern espanyol aturi les exportacions d'armes a Israel.

Marielle Franco era una destacada defensora de drets humans, assasinada el 14 de març a Rio de Janeiro. Les amenaces i atacs contra defensors de drets humans són constants al Brasil. Firma per exigir una investigació que porti els responsables davant de la justícia!

22 milions de persones al Iemen necessiten ajuda humanitària pels atacs de l'Aràbia Saudita. En lloc de vendre'ls armes, Espanya ha de sumar-se als estats europeus que han aturat les exportacions d'armes a aquest país.

El 19 de abril de 2018 Raúl Castro deixa el poder. Per primer cop en 59 anys una persona que no portarà el cognom Castro presidirà Cuba. Ajuda'ns per mostrar a les autoritats cubanes el suport als canvis en matèria de drets humans a l'illa.

Usuaris de xarxes socials, periodistes, artistes i advocats han estat processats a Espanya en virtut de l'article 578 del Codi Penal (enaltiment del terrorisme). Les autoritats restringeixen la llibertat d'expressió sota pretext de la seguretat nacional i la protecció de les víctimes del terrorisme.

Firmeu i impulseu la mobilització contra la Llei Mordassa. Defenseu els vostres exercint-los! El 27 de març de 2018 es compliran tres anys de l'aprovació de la reforma de la Llei Orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana, coneguda com a Llei Mordassa.

Demana l'alliberament del president d'Amnistia Internacional a Turquia, Taner Kiliç, i que es retirin els càrrecs que pesen sobre onze defensors i defensores de drets humans.

No hi ha res que justifiqui la detenció d'Ahed Tamimi i la seva reclusió. La jove podria enfrontar-se a 10 anys de presó. Ella és una dels prop de 350 menors d'edat reclosos en presons i centres de detenció israelians.

Polònia és un dels països amb una llei d'avortament més restrictiva i s'està considerant una proposta de llei que ho limita encara més. Signa la petició per sol·licitar al President de Polònia i al Parlament que refusin afegir més restriccions a la llei d'avortament.

Milers de víctimes de la guerra civil i el franquisme, i les seves famílies, mantenen viva la il·lusió d'aconseguir justícia. Que l'aconsegueixin no és qüestió de sort. Firmeu per enviar una carta als partits polítics amb representació al Congrés per demanar que enguany es faci justícia.

Signa per aturar aquesta injustícia! Noura Hussein es va casar en contra de la seva voluntat als 16 anys. Al oposar-se a aquest matrimoni, el seu futur marit conjuntament amb dos germans i un cosí la van violar, i ella defensant-se va matar al seu marit. Ara està condemnada a mort.

Signa per demanar al Ministeri de l'Interior que es responsabilitzi de l'ús excessiu de la força durant el referèndum de l'1 d'Octubre a Catalunya i retiri immediatament l'ús de les pilotes de goma i de substàncies químiques irritants.

Milers de persones afganeses han estat retornades des d'Europa, malgrat les proves que a l'Afganistan estan exposades al perill. Noruega afirma que el país és segur, però l'ONU va documentar 5.243 víctimes civils al 2017. Les devolucions a l'Afganistan no només són cruels: són il·legals.

Llargues llistes d'espera, personal sanitari explotat, augment del copagament farmacèutic, i un llarg etcètera. Les conseqüències de les retallades realitzades pel govern degraden el nostre sistema de salut, i el seu efecte devastador continua. Signa per defensar la sanitat pública.

La tortura, la detenció, l'explotació i fins i tot l'esclavatge són horrors quotidians per a moltes persones refugiades i migrants a Líbia. En el cas de les dones se sumen la violència sexual i, en ocasions, la prostitució forçada.

El dret a l'habitatge a Espanya està en crisi. Des del començament de la crisi econòmica el 2008, centenars de milers de persones han perdut la seva llar. Només el 2016 hi ha haver 34.193 desnonaments d'habitatges en lloguer a Espanya, a més de 26.397 desallotjaments hipotecaris.

Javier Bernardo Cuero, fill d'un defensor de drets humans a Colòmbia, ha estat assassinat. Aquest any ja són 20 defensors/es de drets humans morts i el govern segueix sense protegir-los. Firma per demanar al govern la protecció per a aquestes persones en perill.

El cobalt és un component bàsic per a bateries de dispositius electrònics. La meitat del cobalt del món prové de la RD Congo on treballen nens de fins a 7 anys precàriament. És l'hora que Microsoft i Renault es responsabilitzin per l'extracció de matèries primes.

Davant la sentència del TEDH del 3 d'octubre, que determina que les expulsions sumàries i col·lectives conegudes com "devolucions en calent", són il·legals, el govern espanyol ha d'aturar aquestes pràctiques, que Amnistia Internacional i altres organitzacions denunciem des de fa anys.

El fotoperiodista Mahmoud Abou Zeid, conegut com Shawkan, està empresonat des de fa gairebé dos anys pel simple fet de fer fotografies. Si és condemnat pot ser executat. El seu judici, suspès en diverses ocasions, es farà el 9 d'agost.

Són persones valentes. Ho arrisquen tot per defensar a l'Iran drets bàsics com el de lliure expressió, justícia, contra la discriminació i la pena de mort.... I paguen un preu molt alt: fustigació, tortures, llargues penes de presó i fins i tot condemnes a mort.

Azza Soliman arrisca cada dia la seva seguretat i la seva llibertat per defensar a les dones supervivents de violència a Egipte. Pel aquest treball a favor dels drets de les dones pot ser condemnada a 15 anys de presó.

I a les xarxes socials