Logo de Amnistia Internacional
CABECERA
CONTENIDO

Necessitem suport

Necessitem suport

L'acció salva vides

“Em van torturar amb descarregues elèctriques, em van arrencar dents i ungles, però no es van atrevir a matar-me… Sense Amnistia Internacional, avui no estaria viu”. Imran Exhibé, membre de la Societat per a l'Amistat Rus-Txetxena, detingut més de 12 vegades entre 2000 i 2005.

Amnistia Internacional des del primer moment es va constituir com una organització de persones que treballen per a altres persones.

En tot el món hem contribuït a alliberar més de 50.000 persones preses de consciència.

L'organització ha treballat alguns casos individuals de persones que han rebut el Nobel de la Pau, com ara Adolfo Pérez Esquivel, Andrei Sakhàrov, Rigoberta Menchú, Aung San Suu Kyi o Nelson Mandela, entre altres.

I només a l'Estat espanyol des del 1982 s'ha treballat amb èxit més de 350 casos individuals, 200 dels quals eren presos de consciència.

Inici  Actua  Ciberaccions

Ciberaccions

Prop d'un centenar d'homes gais podrien haver estat segrestats, torturats i fins i tot assassinats en la república russa de Txetxènia, segons fonts periodiístiques creïbles que treball sobre terreny.

Per a un miler de persones refugiades i sol·licitants d'asil, Nauru és una illa de desesperació on són expulsades per buscar seguretat a Austràlia. Per a la multinacional espanyola Ferrovial, Nauru és una illa del tresor on guanyan milions de dòlars.

Passen els mesos i Espanya encara està molt lluny del compromís d'acollir aquestes persones. Al ritme actual, caldrien 23 anys per aconseguir-ho.

Turquia té el dubtós honor d'haver-se convertit en el país del món que actualment empresona més periodistes. Una tercera part dels periodistes empresonats al món es troba en presons turques, la majoria esperant judici.

El president Trump ha signat una nova ordre que restableix mesures que discriminen totes les persones, incloses les refugiades, de sis països de majoria musulmana. També suspèn temporalment el reassentament de persones refugiades de qualsevol país.

Demana al Ministre d'Interior dels EAU que alliberi d'immediat i sense condicions Ahmed Mansoor, i que garanteixi que se'l protegeix de tortura i maltractaments. L'Ahmed és una veu solitària però molesta i per això l'han intentat silenciar amb intimidació, agressions físiques i amenaces de mort.

Centenars de civils iraquians han mort  víctimes de bombardejos del govern iraquià i de la coalició liderada pels Estats Units en la seva lluita contra Estat Islàmic per reconquerir la ciutat de Mosul. Demanem una investigació dels fets i respecte pel dret internacional humanitari.

El juny de 2011 Verónica Razo caminava pel carrer quan homes armats vestits de civils la van traslladar a un magatzem de la Policia Federal on la van torturar i violar repetidament. La van obligar a autoinculpar-se de segrest i altres crims que no va cometre. Segueix esperant resultat del seu judici.

L'execució de la Zeinab no s'ha produït a l'Iran i ara ja no corre risc immediat. És molt important seguir pressionant perquè la condemna s'anul·li i es faci un nou judici sense recurs a la pena capital.

El 3 de març ha quedat per sempre marcat com un dia negre per a l'activisme social a Hondures. Berta Càceres, líder indígena lenca i cofundadora de COPINH, era assassinada a trets.

L'empresa espanyola Navantia és a punt de tancar un contracte per a la venda de cinc corbetes a l'ràbia Saudita, malgrat el risc evident que es puguin utilitzar per cometre violacions greus del dret internacional. Ajuda'ns a parar aquesta operació abans que sigui tard.

L'activista saudita va rebre la primera sèrie de les 1.000 fuetades a què va ser condemnat el gener de 2015. Al juliol de l'any passat el Tribunal Suprem va confirmar la seva condemna. El "delicte"? Obrir un blog de debat social i polític.

L'execució de 47 persones el 2/01 fa témer que en breu siguin executats a Aràbia Saudita tres joves activistes xiïtes, detinguts quan eren menors d'edat.

Les persones refugiades que es troben a les illes gregues sobreviuen com poden a un hivern inusualment fred, atrapades per les polítiques inhumanes de la Unió Europea. Literalment han estat abandonades a la intempèrie a les portes d'Europa. Quin tipus de societat tracta així a la gent?

Cal garantir accés d'observadors independents a les presons sirianes, autèntics forats negres dels quals amb prou feines se'n sap res gaire, a excepció dels esgarrifosos testimonis d'alguns supervivents.

Des que el president Duterte va arribar al poder al juliol de 2016, prometent  "netejar" els carrers de delinqüència, s'han produït més de 7.000 homicidis promoguts per l'Estat en la seva campanya contra el narcotràfic. Les víctimes han estat homes joves pobres i addictes a la droga. La impunitat és total.

Noori (nom fictici), refugiat sirià de 21 anys, podria convertir-se en el primer sol·licitant d'asil a Grècia que és retornat a Turquia en aplicació de l'acord il·legal entre la Unió Europea i Turquia.

La firma de l'acord de pau entre el Govern de Colòmbia i les FARC porta esperança a milions de persones. No obstant això, prop de 80 activistes defensors i defensores de drets humans van morir el 2016 víctimes de la violència. Com pot ser?

Moltes persones depenem de Skype per compartir moments amb la família, posar-nos al dia amb amics o planificar la feina amb col·legues de l'altre costat del món. Però les nostres converses íntimes de Skype no són tan privades com ens pensem.

El 29 de maig aquests vuit joves egipcis van ser condemnats a mort després d'arrencar-los unes falses confessions fetes sota tortura acusats de pertànyer a "una cèl·lula terrorista". Els seus advocats tenen 60 dies per apel·lar al Suprem.

Milers de persones "desaparegudes" durant la guerra civil i el franquisme no van tornar a casa. Algunes durant dies, unes altres mai no van tornar. En solidaritat amb les víctimes, firma i enviarem aquesta carta al govern espanyol perquè no s'oblidi d'aquestes persones.

El fotoperiodista Mahmoud Abou Zeid, conegut com Shawkan, està empresonat des de fa gairebé dos anys pel simple fet de fer fotografies. Si és condemnat pot ser executat. El seu judici, suspès en diverses ocasions, es farà el 9 d'agost.

Annie Alfred és una nena com qualsevol altra de Malawi. Té 10 anys i de gran vol ser infermera. Però potser no visqui prou per complir aquest desig. A Malawi milers de persones amb albinisme i les seves famílies viuen amb por a ser segrestades o assassinades per comerciar amb el seu cos per fer bruixeria.

Colgate-Palmolive, Kellogg's, Nestlé, Reckitt Benckiser, Procter & Gamble i Unilever venen productes d'alimentació i cosmètics que contenen oli de palma i derivats: ingredients que provenen de treball infantil i forçat a les plantacions d'Indonèsia.

I a les xarxes socials