Logo de Amnistia Internacional
CABECERA
CONTENIDO

L'activisme a AIC

Sessions informatives

Sessions informatives

Per conèixer com pots col·laborar amb Amnistia Internacional Catalunya, organitzem mensualment a les nostres a Barcelona (C/ Alfons XII, n.19-21, pral. 1a - 08006 BCN) una xerrada explicativa sobre què és, què fa i com es pot col·laborar amb l'organització esdevenint activista.

+ Més informació sobre les sessions informatives

Inici  Actua

Actua

Per què ser activista?

Collage d'imatges d'activimes (c) Amnistia Internacional

L’acció permanent de milers d’activistes d’Amnistia Internacional aconsegueix resultats.

Per molt difícil que sembli, sempre es pot fer alguna cosa per evitar les violacions dels drets humans que pateixen milers de persones.

Per exemple, amb la Xarxa d'Accions Urgents, quan Amnistia Internacional té notícies que algú es troba en una situació de risc extrem, mobilitza centenars de milers d’activistes a tot el món, que uneixen la seva capacitat de pressió enviant cartes, faxos i correus electrònics el més ràpidament possible a les autoritats del país en qüestió.

Amnistia Internacional és una organització de persones que treballa per a altres persones. Els i les activistes són la base de l'organització; a Espanya treballen més de 1.500 activistes integrats a 90 grups locals i 7 grups universitaris. A Catalunya, som 15 grups de d'activistes i moltes més persones voluntàries repartidess per la nostra geografia i més d'11.000 socis i sòcies. Els més de 2,2 milions de membres d'arreu del món ens movem per aconseguir que cada vegada més persones actuïn per la defensa dels drets humans.

Escolta algunes de les raons per les quals has de ser activista:

"M’agraden els principis d’Amnistia Internacional i crec que la “solució” a la situació actual (si n’hi ha) rau en la incidència, en les campanyes. Crec que Amnistia Internacional té molta repercussió en aquest camp i que es pot aprofitar molt la feina que fem". Ma. Lourdes.

"Per mi, l’activisme és una qüestió de responsabilitat amb els altres. M’han educat així. Vaig escollir Amnistia Internacional (després de ser activista d’altres organitzacions durant uns 6 anys) a causa d’un canvi temporal de ciutat, volia canviar d’ONG per ampliar la meva visió i vaig escollir Amnistia Internacional per aprendre més sobre els drets humans i perquè abans hi havia participat el meu germà". Esperanza.

"Vaig escollir de col·laborar amb Amnistia perquè estic convençuda que, amb la situació actual que viuen els drets humans, la única manera d’aconseguir-los és a través de l’acció social compartida, i Amnistia Internacional és una bona plataforma per fer-ho". José. 

Hi ha moltes maneres d'actuar: troba la teva!

A Amnistia Internacional pots:

  • Mantenir-te informat d'allò que succeeix en matèria de drets humans al món.
  • Participar en la nostra xarxa d'accions urgents.
  • Ciberactuar. Amb un sol clic, la vida de molta gent pot millorar.
  • Formar part de la nostra xarxa de persones expertes en temes relacionats amb les denúncies que fa Amnistia internacional perquè et puguem consultar, convidar a actes i xerrades, tenir-te com a informador-a o contacte, etc.
  • Si no tens molt de temps però vols participar en accions de carrer i donar-nos un suport ocasional, tenim una llista de persones que ens ajuden de la qual en podries formar part!
  • Una de les formes més importants en què pots ajudar-nos en defensa dels drets humans és esdevenir membre de l'organització i ajudar a mantenir així la seva feina independent, tant econòmicament com políticament.
I si a més de ser soci o sòcia, vols implicar-te encara més en el moviment, també pots:

  • Ser una de les moltes persones voluntàries que col·laboren amb la nostra tasca des de les nostres oficines, fent tasques on-line o integrant-te en un equip de treball especialitzat en temes com asil i refugi, dones, LGBT (lesbianes, gais, bisexuals i transexuals), Exigeix Dignitat (vincle entre drets humans i pobresa) i relacions institucionals.
  • O formar part d'un grup d'acció local o especialitzat en temes com per exemple l'educació en drets humans

I a les xarxes socials