Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Xarxa d’Accions Urgents

Què és la Xarxa d'Accions Urgents

Quan Amnistia Internacional té notícia que una o més persones es troben en situació extrema de risc activa una xarxa de milers de persones a tot el món, que sumen la seva capacitat de pressió enviant cartes i missatges de correu i fent trucades el més ràpidament possible.

La primera Acció Urgent es va emetre l'any 1973, en defensa d'un professor brasiler, Luiz Rossi, que corria un risc greu de ser torturat. Les autoritats no permetien a la seva família visitar-lo... fins que van començar a arribar cartes.

Encara que no es va tornar a saber de moltes persones posades sota custòdia policial durant el règim militar brasiler, Rossi sí que va ser finalment posat en llibertat a l'octubre d'aquest 1973.

La majoria de les crides que envien col·laboradors i simpatitzants d'Amnistia Internacional s'escriuen en favor d'homes i dones desconeguts, de vegades fins i tot menors d'edat, per a qui no caure en l'oblit pot arribar a significar la frontera entre la vida i la mort.

Amnistia Internacional ha pogut comprovar que en prop d'una tercera part dels casos treballats s'ha produït una millora en la situació de les víctimes. Una crida ràpida és una de les coses més efectives que pot fer un simpatitzant individual d'Amnistia Internacional per ajudar qui corre perill de patir tortures o maltractaments, o bé a persones empresonades amb la vida amenaçada.

A més, de la Xarxa d'Accions Urgents, si prefereixes actuar per casos de persones condemnades a mort i rebre en el teu correu electrònic les crides ja redactades, pots unir-te a laXarxa Electrònica de Pena de Mort.